0

Με αποκλεισμούς δρόμων και τελωνείων προθερμαίνουν σήμερα οι αγρότες τις μηχανές τους ενόψει της αυριανής πανελlαδικής απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ ενάντια στο ασφαλιστικό.

Σήμερα οι αγρότες των Τεμπών θα κλείσουν και πάλι για 12 ώρες την εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης, από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ, ενώ για αύριο, ημέρα της απεργίας, προσανατολίζονται να μην προχωρήσουν σε αποκλεισμό του δρόμου προκειμένου να είναι ελεύθερη και απρόσκοπτη η κάθοδος στην Αθήνα. Η σχετική απόφαση θα ληφθεί αύριο.

Την ίδια ώρα, οι αγρότες του Έβρου και της Κεντρικής Μακεδονίας προχωρούν σε αποκλεισμό των ελληνοβουλγαρικών και ελληνοτουρκικών συνόρων στο σύνολό τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά τον αποκλεισμό για ένα δίωρο του τελωνείου των Καστανέων, οι αγρότες τοποθέτησαν στο χώρο επιγραφή που ενημερώνει τους Έλληνες να αποφεύγουν την είσοδο στη γείτονα χώρα καθώς είναι θέμα χρόνου το επ' αόριστον κλείσιμο των συνόρων.

Επ’ αόριστον όμως έκλεισε από την Τρίτη και ο κόμβος Καστανέων-Ριζίων αποκλείοντας ουσιαστικά το τελωνείο του Ορμενίου, ενώ θα κλείσει συμβολικά αρχικά και ο συνοριακός σταθμός Κυπρίνου-Ιβαϊλοβγκραντ.

Επίσης τον αποκλεισμό επ’ αόριστον του νότιου κόμβου του Διδυμοτείχου (έξοδος Ψαθάδων) θα εισηγηθεί σε σύσκεψη που θα γίνει σήμερα (Τετάρτη) ο πρόεδρος του συλλόγου αγροτών Διδυμοτείχου, Βασίλης Καμπρούδης.

Στο μεταξύ συνεχίζεται η σε 24ωρη βάση διακοπή της κυκλοφορίας των φορτηγών αυτοκινήτων στο τελωνείο των Κήπων.

http://www.thetoc.gr/koinwnia/article/oi-agrotes-kleinoun-ta-sunora-me-tourkia--boulgaria

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top