0

Δικαίωμα παραμονής στη θέση της Προϊσταμένης της Εφορίας Αρχαιοτήτων Σερρών για άλλα επτά χρόνια έχει η ανασκαφέας Κατερίνα Περιστέρη όπως το ίδιο και άλλοι 3.000 υπάλληλοι του Δημοσίου.

Μια νέα νομοθετική ρύθμιση με αναδρομική ισχύ ήδη βρίσκεται στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης η οποία επεξεργάζεται το περιεχόμενο της εδώ και δυο μέρες με σκοπό να αποκαταστήσει μια αδικία που χώριζε τους δημοσίους υπαλλήλους σε δύο ταχύτητες.

Στη συνέχεια η ρύθμιση αυτή αναμένεται να μεταβιβαστεί προς ψήφιση στη ολομέλεια της βουλής.

Το άρθρο 36 γράφει:

«Κατά την πρώτη εφαρμογή της ανωτέρω διάταξης, οι υπάλληλοι των οποίων έχει λυθεί αυτοδίκαια η υπαλληλική τους σχέση, εντός του τελευταίου τριμήνου του έτους 2015 και μέχρι τη δημοσίευση του παρόντος, κατ΄ εφαρμογή των διατάξεων της παρ. 2 του άρθρου 155 του Υπαλληλικού Κώδικα (συμπλήρωση 35ετίας και του 60ου έτους της ηλικίας), δύνανται να επανέλθουν στην υπηρεσία, εφόσον υποβάλλουν σχετική αίτηση έως και 31/12/2016».

Το νομοσχέδιο έχει τίτλο: Εθνικό Μητρώο Επιτελικών Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης, Βαθμολογική Διάρθρωση Θέσεων, Συστήματα Αξιολόγησης, Προαγωγών και Επιλογής Προϊσταμένων (Διαφάνεια – Αξιοκρατία και Αποτελεσματικότητα της Δημόσιας Διοίκησης.

Οι ενδιαφερόμενοι με μια αίτηση που θα καταθέσουν επιστρέφουν στις θέσεις που κατείχαν και θα συνεχίζουν το έργο τους κάτι που θεωρείται βέβαιο ότι θα πράξει και η ανασκαφέας Κατερίνα Περιστέρη.

Το πρόβλημα στο Δημόσιο προέκυψε με κάποιες χιλιάδες υπαλλήλους που «έπεσαν» στα τέλη του 2015 –και θα «πέσουν» το επόμενο διάστημα-στην εφαρμογή της αυτοδίκαιης λύσης της υπηρεσίας τους στο 60ο έτος με 35ετία όπως ορίζει μέχρι τώρα ο υπαλληλικός κώδικας.

Τη νομοθετική ρύθμιση προώθησε ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης ο οποίος και επέμενε από την πρώτη στιγμή στη σωστή διατύπωση της τροπολογίας.

Όπως διατύπωσε σε σχετικά ρεπορτάζ το Τhousandnews.gr, επρόκειτο για μια καραμπινάτη αδικία που βρήκε γόνιμο έδαφος μέσα σ ένα στραβό δρόμο μεταξύ υπουργείων.

Το διορθωτικό ΦΕΚ που εκδόθηκε πριν από ένα περίπου μήνα είχε άλλο περιεχόμενο από αυτό που προτάθηκε αρχικά στο αρμόδιο υπουργείο. Έτσι μέσα σε μια διαδρομή μεταξύ αιθουσών, άλλο ήταν αυτό που έφτασε για υπογραφή στο υπουργικό συμβούλιο.

Την ευθύνη για την πρωτοφανή αυτή αδικία είχε ο Χρήστος Βερναδάκης που εντέχνως αφαίρεσε την ανάλογη παράγραφο αν όχι ο ίδιος κάποιος υπάλληλος του.

Το πρωτοφανές μπάχαλο όμως άγγιξε τον ίδιο τον πρωθυπουργό αφού δημιούργησε μια συγκρουσιακή εικόνα ανάμεσα σε στελέχη του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Όλγα Ζηκοπούλου Διευθύντρια του ΥΑΣΒΕ και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης κατήγγειλε το Χρήστο Βερναδάκη για επιλεκτική μέριμνα και αδιαφορία σε ένα μείζον ζήτημα που το είχε αναδείξει με επιστολή της στο Αλέξη Τσίπρα από τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Το θέμα επανήλθε αυτή τη φορά με τη σωστή τροποποιητική διόρθωση και είναι θέμα ημερών οι εργαζόμενοι να επιστρέψουν στις θέσεις τους.

Η περίπτωση της Κατερίνας Περιστέρη απασχόλησε και απασχολεί μια μεγάλη μερίδα του κοινού αφού είναι η ανασκαφέας που το όνομα της συνδέεται με την μεγαλύτερη αρχαιολογική ανακάλυψη των τελευταίων χρόνων στην Ελλάδα και η περιπέτεια της συμπίπτει με τη χρονική περίοδο αποκαλύψεων που αναμένονται στο Αρχαιολογικό Συνέδριο της Θεσσαλονίκης.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον πάντως αποκτά το παρασκήνιο των τελευταίων τριάντα ημερών. Ίντριγκες και φιλοδοξίες με φόντο το Μακεδονικό μνημείο της Αμφίπολης!

http://infoserres.com/επιστρέφει-η-κ-περιστέρη-στην-αμφίπολ/

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top