0

"Μίλησε" ένα από τα κινητά τηλέφωνα των Βρετανών υπήκοων που συνελήφθησαν το Σάββατο στην Αλεξανδρούπολη.

Οι συλληφθέντες με την κατηγορία για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένη περίπτωση κατοχής οπλισμού για τροφοδοσία τρομοκρατικής οργάνωσης, αύριο Τρίτη θα οδηγηθούν στον ανακριτή όμως τα στοιχεία της δικογραφίας φαίνεται να πληθαίνουν.

Όπως αποκάλυψε το κινητό τηλέφωνο, "το αφεντικό" της μεταφοράς του οπλισμού προς τους Κούρδους μαχητές στο βόρειο Ιράκ, κανόνισε τα πάντα και με κάθε λεπτομέρεια από την πόλη Άουσμπουργκ κοντά στο Μόναχο της Γερμανίας.

Σύμφωνα με τις καταθέσεις των τριών Βρετανών υπηκόων, είχαν έρθει σε επαφή μαζί του τον Δεκέμβριο του 2015 αλλα ένα μήνα μόλις αργότερα, τους παρέδωσε τα οχήματα και τα τροχόσπιτα, στις κρύπτες των οποίων υπήρχαν 22 τυφέκια, 240.000 σφαίρες των 22 και 5,5 χιλιοστών καθώς και 8 διόπτρες.

Επιπλέον τους έδωσε ως αμοιβή 3.000 ευρώ έκαστος, δεσμευόμενος πως θα πάρουν ως «μπόνους» τα οχήματα και τα τροχόσπιτα, όταν θα γινόταν η παραλαβή.

Ο αριθμός του εντοπίστηκε σε ένα από τα κινητά τηλέφωνα, που είχε στην κατοχή του ο 40χρονος άνδρας που συνελήφθη στον τελωνειο των Κήπων.

Όπως κατέθεσαν οι κατηγορούμενοι, το συγκεκριμένο άτομο τους μιλούσε στην αγγλική γλώσσα χωρίς να τους έχει αποκαλύψει άλλα στοιχεία του, όπως τουλάχιστον υποστηρίζουν.

Οι μέχρι στιγμής εξελίξεις πάντως δείχνουν ότι ο μυστηριώδης άνδρας, είχε δώσει ψεύτικα στοιχεία στους Κούρδους, όπως και λεπτομέρειες της μεταφοράς του οπλισμού. Στα κινητά τηλέφωνα των συλληφθέντων υπάρχουν καταχωρημένοι παρά πολλοί αριθμοί σταθερών και κινητών τηλεφώνων του εξωτερικού, και κυρίως της Γερμανίας, όπου οι συγγενείς ενός από τους κατηγορουμένους ζουν στη Γερμανία.

Ασφαλείς πάντως αστυνομικές πηγές του e-evros.gr, υποστηρίζουν πως από την πρώτη έρευνα στα 10 κινητά τηλέφωνα που είχαν στην κατοχή τους, δεν έχουν εντοπιστεί κλήσεις προς τηλεφωνικούς αριθμούς που παραπέμπουν σε κινητή ή σταθερή τηλεφωνία της χωρας μας, ωστόσο αναμένονται κι αλλα αποτελέσματα τα επόμενα 24ωρα.

Οι ξένες μυστικές υπηρεσίες πάντως βρίσκονται στο πόδι, όπου σε συνεργασία με τις αντίστοιχες ελληνικές έχουν ήδη στην κατοχή τους, στοιχεία συνεργών των συλληφθέντων και δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να υπάρξουν συλλήψεις σε Γερμανία, Αυστρία και Ηνωμένο Βασίλειο.

http://www.e-evros.gr/gr/eidhseis/3/quot-milhse-to-thlefwno-twn-irakinwn-ti-apokalypse/post28938

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top