0

Ξεκινάει μέσα στις επόμενες μέρες το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για 10.000 νέες θέσεις εργασίας. Πρόκειται για ένα απο τ δύο προγράμματα που ανακοίνωσε πριν απο λίγες μέρες η διοικητής του οργανισμού Μαρία Καραμεσίνη

Πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα στους ωφελούμενους

Το πρόγραμμα (συνολικού προϋπολογισμού 60 εκατ. ευρώ) θα οδηγήσει τη δημιουργία 10.000 νέων θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα και θα ωφεληθούν άνεργοι άνω των 50 ετών, διάρκειας 12-24 μηνών. Η πρόσκληση του συγκεκριμένου προγράμματος αναμένεται να εκδοθεί από τον ΟΑΕΔ το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου 2016.

Οι άνεργοι που θα μετέχουν στο πρόγραμμα θα έχουν πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα καθ’ όλη τη διάρκεια εργασίας.

Για τους εγγεγραμμένους άνεργους στον ΟΑΕΔ με χρόνο ανεργίας από 3 έως 12 μήνες επιδοτείται η πρόσληψη τους σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα για 12 μήνες, ενώ για τους ανέργους με χρόνο ανεργίας άνω των 12 μηνών επιδοτείται η πρόσληψη τους για 24 μήνες. Καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος δεν επιτρέπεται στις εταιρίες, που θα προσλάβουν τους ανέργους, να προβούν σε καμία απόλυση του προσωπικού τους.

http://www.e-dimosio.gr/oikonomia/oaed-anigoun-10-000-nees-thesis/


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top