0

ΤΗΝ ερχόμενη Τετάρτη 4 Νοεμβρίου και ώρα 18.30, στο αμφιθέατρου του διοικητηρίου Δράμας, πρόκειται να πραγματοποιηθεί διάλεξη με θέμα: «Bullying – Σχολικός Εκφοβισμός – Σχέση με Δυσλεξία και Διάσπαση Προσοχής (ΔΕΠΥ): Ψυχοκοινωνικές και Εκπαιδευτικές Συνέπειες».

Την διάλεξη θα δώσει ο εφευρέτης – καθηγητής κ. Γεώργιος Παυλίδης, καθηγητής μαθησιακών δυσκολιών Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από τον Ιατρικό Σύλλογο Δράμας, την Ένωση Κυριών Δράμας, και τη Διεθνή Ένωση Αστυνομικών τοπική διοίκηση Δράμας.

Ο Σκοπός της διάλεξης είναι να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και όλους τους ενδιαφερόμενους για το τι είναι Bullying, τα αίτιά του, τις ψυχοκοινωνικές και εκπαιδευτικές συνέπειες τόσο στα θύματα όσο και στους θύτες, αλλά και τους τρόπους αντιμετώπισής του στο σπίτι και στο σχολείο.

Οι μαθητές με Μαθησιακές Δυσκολίες είναι κυρίως Θύματα, ενώ με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ), πέφτουν 2-3 φορές περισσότερο Θύτες και ως 10 φορές περισσότερο Θύματα BULLYING.   Δηλαδή, και οι δύο ομάδες συμμετέχουν πολύ συχνότερα από τους άλλους στο BULLYING, διότι συνήθως είναι πιο απομονωμένες από τους υπόλοιπους συμμαθητές τους και πιο υστερούσες, άρα πιο ευάλωτες

Αυτή η σχέση μεταξύ BULLYING, Μαθησιακών Δυσκολιών-Δυσλεξίας και ΔΕΠΥ, θα παρουσιασθεί, με τα διεθνή στατιστικά, τα αίτια και τρόπους αντιμετώπισής τους.

http://www.proinos-typos.gr/gr/index.php?option=com_content&view=article&id=12967

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top