0

Είχε κόσμο χθες από το πρωί στο Δικαστικό Μέγαρο της Καβάλας. Κυρίως εργαζόμενους των πετρελαίων Συγκεντρώθηκαν για συμπαράσταση στους συναδέλφους τους κατηγορούμενους. Οι οποίοι ήταν στο πινάκιο του Μονομελούς κατηγορούμενοι για διατάραξη κοινής ειρήνης. Πρόκειται για το επεισόδιο στην εκδήλωση της ΝΟΔΕ Καβάλας, στο ξενοδοχείο Ωκεανίς, τον Μάρτιο του 2013. Οι κατηγορούμενοι ήταν 6, επρόκειτο να δικαστούν πρώτη φορά (αρχικά η υπόθεση είχε αναβληθεί).

Κατά τα άλλα εκτός από το Μονομελές συνεδρίαζε χθες και το Τριμελές. Σε μια από τις υποθέσεις του Τριμελούς κατηγορούμενοι ήταν υπεύθυνοι καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος που λειτουργεί και σήμερα στο κέντρο της πόλης. Μετά από έλεγχο της Αστυνομίας τον Γενάρη του 2014 το κατάστημα βρέθηκε να μην διαθέτει άδεια λειτουργίας και πληρωμένη την ΑΕΠΙ.

Τα θέματα της άδειας λειτουργίας ξεκαθάρισαν γρήγορα. Οι υπεύθυνοι είχαν καταθέσει αίτηση στον Δήμο Καβάλας από τον Νοέμβρη του 2013, η άδεια εκδόθηκε τον Ιούνη του 2014. Παρουσιάστηκε στο δικαστήριο. Πιο ενδιαφέρουσα ήταν η κατηγορία για την απλήρωτη ΑΕΠΙ. Ο συνήγορος υπεράσπισης Μιχάλης Τικόπουλος παρουσίασε αμέσως τους ισχυρισμούς των πελατών του (δικάστηκαν χωρίς να είναι παρόντες). Επρόκειτο για ένα μικρό ραδιοφωνάκι από το οποίο έπαιζε μουσική ραδιοφωνικού σταθμού για το προσωπικό της επιχείρησης. «Μέσα στο κατάστημα δεν υπήρχαν τραπέζια και καρέκλες. Μόνο ένας πάγκος εξυπηρέτησης» είπε ο κ. Τικόπουλος. Υπάλληλος του καταστήματος που κατέθεσε μάρτυρας υπεράσπισης τον επιβεβαίωσε. Παρουσιάστηκαν φωτογραφίες του καταστήματος στις οποίες όλα αυτά φαίνονταν αναλυτικά. Μέσα κι έξω από το κατάστημα δεν υπήρχαν ηχεία, ούτε στερεοφωνικό με ενισχυτή (που κατά τον νόμο πιστοποιεί την δημόσια εκτέλεση μουσικής). Ο Εισαγγελέας της έδρας είδε τις φωτογραφίες. Πρόσεξε ότι το ραδιοφωνάκι ήταν κάτω από τον πάγκο του μαγαζιού. «Ανάμεσα στις μουστάρδες» σχολίασε χαρακτηριστικά. «Ο ελεγκτής μπερδεύτηκε, το ραδιοφωνάκι δεν είναι στερεοφωνικό» συμπλήρωσε ο κ. Τικόπουλος. Ο Εισαγγελέας δεν έκρυψε τις αμφιβολίες του. Ζήτησε την αθώωση των κατηγορούμενων για την ΑΕΠΙ, την ενοχή τους για το ότι λειτουργούσαν ενώ η άδεια του καταστήματος ήταν σε εκκρεμότητα. Το δικαστήριο αθώωσε τους δύο κατηγορούμενους και για τις δύο κατηγορίες.

Μεταξύ των υποθέσεων του Μονομελούς αρκετές που αφορούσαν οδήγησης χωρίς δίπλωμα ή οδήγηση ενώ ο κατηγορούμενος είχε καταναλώσει αλκοόλ. Γυναίκα με δάκρυα στα μάτια απολογούνταν. «Ηρεμήστε. Εδώ δεν παίρνουμε κεφάλια» την συμβούλεψε ο πρόεδρος του δικαστηρίου. Εξήγησε γιατί μόνο μια φορά ήπιε και μετά οδήγησε, δήλωσε ότι πούλησε το αυτοκίνητο της, μίλησε για την δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται αφού όπως τόνισε μόνη της μεγαλώνει τα τρία της παιδιά. Τόσο η ίδια όσο και ο συνήγορος υπεράσπισης (Σίμος Τριανταφυλλίδης) ζήτησαν την επιείκεια του δικαστηρίου. Η απόφαση δείχνει ότι την είχε. Καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 20 ημερών με τριετή αναστολή. Πλήρωσε τα έξοδα της δίκης κι αποχώρησε.

http://www.proininews.gr/11/06/αθώωση-για-απλήρωτη-αεπι-ήταν-ραδιοφω/


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top