0

Στις εορταστικές εκδηλώσεις της 21ης Οκτωβρίου στο Κίρτζαλι της Βουλγαρίας ο Δήμος Κομοτηνής είχε μία εξέχουσα θέση, αφού οι δύο πόλεις είναι αδελφοποιημένες και φροντίζουν με κάθε ευκαιρία να αναθερμαίνουν τις σχέσεις τους. Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Δημήτρης Πολιτειάδης και ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Τεχνικών Έργων Ισμαήλ Λεβέντ, εκπροσώπησαν τον Δήμο στις εκδηλώσεις, που έλαβαν χώρα στην βουλγαρική πόλη. Εκεί τους υποδέχτηκε με θέρμη ο δήμαρχος Χασάν Αζίζ, αντιδήμαρχοι και μέλη του δημοτικού συμβουλίου. Η πόλη του Κίρτζαλι, την περίοδο αυτή, όπως και το σύνολο της αυτοδιοίκησης βρίσκεται σε ρυθμούς εκλογών. Ο σημερινός δήμαρχος Χασάν Αζίζ έχει ήδη τρεις θητείες εμπειρία στον δημαρχιακό θώκο και είναι εκ νέου υποψήφιος. Το άγχος δεν απουσιάζει και από αυτήν την εκλογική διαδικασία, αφού όπως εκμυστηρεύτηκε στον αντιδήμαρχο κ. Πολιτειάδη «το άγχος θα φύγει ότι θα βγει το αποτέλεσμα της κάλπης».

Ο δήμαρχος του Κίρτζαλι Χασάν Αζίζ υπήρξε ένθερμος υποστηρικτής της αδελφοποίησης με το Δήμο Κομοτηνής και σήμερα διεκδικεί με αξιώσεις την επανεκλογή του. Οι δύο διασυνοριακοί δήμοι έχουν στο παρελθόν υλοποιήσει κοινά προγράμματα, τα οποία βρίσκονται στο τέλος τους, και πλέον περιμένουν την έναρξη του νέου ΕΣΠΑ προκειμένου να εκμεταλλευτούν εκ νέου προγράμματα και χρηματοδοτήσεις για την ενίσχυση των σχέσεων του, σε τομείς τουρισμού, πολιτισμού.

Η ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των δύο πόλεων συζητήθηκε μεταξύ των αιρετών από τις δύο πλευρές των συνόρων, στη διάρκεια των εκδηλώσεων της 21ης Οκτωβρίου στο Κίρτζαλι. «Οτιδήποτε είναι προς όφελος του τόπου μας, του Δήμου από προγράμματα συνεργασίας, είμαστε ανοιχτοί, το συζητάμε και προσπαθούμε να το υλοποιήσουμε», ανέφερε ο κ. Πολιτειάδης.  Οι δύο αντιδήμαρχοι του Δήμου Κομοτηνής παρέστησαν στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο ηρώο της πόλης και στη συνέχεια στην παρέλαση.

http://www.xronos.gr/detail.php?ID=99638


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top