0

Ο κύβος ερρίφθη! Μετά από αρκετές συζητήσεις και ζυμώσεις που κράτησαν μήνες βρέθηκε κοινός τόπος μεταξύ στελεχών της ευρύτερης κεντροδεξιάς και με τη στήριξη ισχυρότατων οικονομικών παραγόντων αποφασίστηκε την Παρασκευή το βράδυ να προχωρήσουν άμεσα στη δημιουργία νέου κόμματος με επικεφαλής το γνωστό στρατηγό πρώην Α/ΓΕΣ Φράγκο Φραγκούλη.

Ο κ. Φραγκούλης που διετέλεσε και υπηρεσιακός υπουργός Εθνικής Άμυνας στο παρελθόν είχε δεχθεί αρκετές κρούσεις κατά καιρούς από διάφορα πολιτικά πρόσωπα, να πολιτευθεί ή να μπει μπροστά σε μια νέα πολιτική κίνηση ωστόσο ήταν επιφυλακτικός καθώς δεν είχε πειστεί για τις πιθανότητες επιτυχίας ενός τέτοιου εγχειρήματος.

Αυτή τη φορά τα πράγματα είναι διαφορετικά καθώς σε συγκέντρωση- συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος στον Πειραιά παρουσία περίπου 150 στελεχών και επιχειρηματιών προέκυψε η απόφαση να περάσουν άμεσα στην ίδρυση του νέου σχήματος για το οποίο ήδη έχουν έτοιμο το όνομα που θα παραπέμπει στη λέξη ΝΕΟ ενώ έχουν επεξεργαστεί και το έμβλημα του νέου κόμματος.

Στη συνάντηση συμμετείχαν γνωστά στελέχη του κεντροδεξιού χώρου όπως οι πρώην υφυπουργοί Χρήστος Ζώης και Θεόδωρος Κασσίμης, ενώ σημαντικό ρόλο φαίνεται να παίζει το κόμμα των Δημοκρατικών. Στη συνάντηση έδωσε το παρόν και η Κοινωνία Αξιών, (κόμμα που ίδρυσε ο καθηγητής Δ.Μπουραντάς, αλλά στη συνέχεια αποχώρησε και τώρα προεδρεύει ο Στέλιος Φενέκος).

Την κίνηση στηρίζουν πολλά πρώην κορυφαία στελέχη των ενόπλων δυνάμεων, πρώην αρχηγός της αστυνομίας και πολλοί και πολύ σημαντικοί οικονομικοί παράγοντες. Οι περισσότεροι εξ αυτών δραστηριοποιούνται και ως εφοπλιστές αλλά όχι μόνο καθώς πρόκειται για μεγάλα ονόματα του επιχειρηματικού κόσμου με πλήθος δραστηριοτήτων, ενώ υπάρχουν και εκπρόσωποι του κατασκευαστικού κλάδου και των βιομηχάνων.

Μεταξύ των στελεχών που αναμένεται να πλαισιώσουν το νέο κόμμα και ο πρώην γ.γρ. Περιφέρειας Ηπείρου και άνθρωπος του περιβάλλοντος Σαμαρά, πολιτευτής Θεσσαλονίκης κ.Δημήτρης Πανοζάχος και αρκετά στελέχη που έχουν αποχωρήσει στο παρελθόν από τους ΑΝΕΛ.

Το πολιτικό στίγμα του νέου κόμματος θα είναι στα πλαίσια του κοινωνικού φιλελευθερισμού με έντονο το πατριωτικό στοιχείο.

Μετά τη δημοσίευση του παρόντος ρεπορτάζ ο πρόεδρος της Κοινωνίας Αξιών κ.Φενέκος επικοινώνησε μαζί μας και επιβεβαίωσε την εκεί παρουσία του αλλά διευκρίνισε ότι αφορούσε πρόσκληση φίλων για πολιτική συζήτηση με προσωπικότητες και άλλα κόμματα του μεσαίου χώρου και όταν αντιλήφθηκε ότι πρόκειται να δημιουργηθεί νέο κόμμα με χαρακτηριστικά εκτός του πολιτικού πλαισίου της Κοινωνίας Αξιών αποχώρησε και δεν θα συμμετάσχει ούτε ο ίδιος ούτε το κόμμα του στο νέο σχήμα.

http://www.toscandalo.gr/site/έτοιμο-το-νέο-κεντροδεξιό-κόμμα-με-αρχ/


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top