0

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει για μία ακόμη φορά ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς σε ότι αφορά την ανάγκη αδειοδότησης από πλευράς υπουργείου υποδομών, της λήψης αδρανών υλικών από δανειοθαλάμους του νομού, προκειμένου να προχωρήσει η ανακατασκευή των ρηγμάτων που έχουν καταγραφεί εδώ και δύο μήνες, στα αναχώματα των ποταμών Έβρου, Άρδα και Ερυθροποτάμου.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα με δική του πρωτοβουλία, απευθυνόμενους προς τους βουλευτές του νομού, τόνισε ότι ο χρόνος δεν επαρκεί και δεν υπάρχουν περιθώρια ολιγωρίας. «Οι ευθύνες όλων είναι συγκεκριμένες,  όχι συγκεχυμένες και αφορούν την ανάγκη άμεσης υπογραφής  από το αρμόδιο υπουργείο μίας πράξης νομοθετικού περιεχομένου ή οποιασδήποτε άλλης παρέμβασης, ώστε να εξασφαλίσουμε από τους δανειοθαλάμους τα  4 εκατομμύρια κυβικά χώμα που απαιτούνται για την ανακατασκευή των αναχωμάτων. Πέρυσι αντιμετωπίσαμε το πρώτο πρόβλημα με τις πλημμύρες στις 7 Σεπτεμβρίου. Τότε υπήρχαν αναχώματα, σήμερα δεν υπάρχουν», ανέφερε χαρακτηριστικά.


«Αναλάβαμε ευθύνες που δεν μας αναλογούν  για να σώσουμε τους συμπολίτες μας και τις περιουσίες τους. Υπερβήκαμε τις αρμοδιότητές μας και το μόνο που ζητάμε από το κράτος είναι να σταθεί  δίπλα μας«, εξήγησε.

Η πολιτεία θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της, καθώς το θέμα δεν είναι της περιφέρειας, αλλά του υπουργείου υποδομών.

Εν τω μεταξύ ο βουλευτής της ΝΔ Αναστάσιος Δημοσχάκης, πρότεινε στον περιφερειάρχη και τον αντιπεριφερειάρχη, να σταλεί εξώδικο στην κυβέρνηση και στους υπουργούς ονομαστικά, σε περίπτωση που λόγω των σπασμένων αναχωμάτων προκληθούν πλημμύρες και χάσουν τις περιουσίες τους οι αγρότες, ούτως ώστε να αποδωθούν ποινικές ευθύνες σ αυτούς που τους αναλογούν.

http://www.toscandalo.gr/site/δ-πέτροβιτς-η-πολιτεία-θα-πρέπει-να-αν/


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top