0

Προσπάθεια επαναλειτουργίας δύο εργοστασίων της ΣΕΛΜΑΝ και της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής ανέλαβε ο γενικός γραμματέας Βιομηχανίας Γιάννης Τόλιος ο οποίος επισκέφθηκε την περιοχή.

Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος, υπάρχει ενδιαφέρον από Έλληνες επενδυτές που διαθέτουν «επιχειρηματικό σχέδιο» για την επανεκκίνηση της ΣΕΛΜΑΝ.

Το σχέδιο προβλέπει σε πρώτη φάση λειτουργία δύο μονάδων («νοβοπάν» και «μελαμίνης») με απασχολούμενους αρχικά 120-140 άτομα, χρειάζεται, ωστόσο, να προχωρήσουν άμεσα οι προβλεπόμενες διαδικασίες εκκαθάρισης (εκτιμήσεις παγίων, πλειστηριασμοί, κ.ά.).

Για την Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία ο κ. Τόλιος αναφέρει ότι υπάρχει δυνατότητα εφαρμογής ενός πρωτοποριακού μοντέλου επαναλειτουργίας βιώσιμων μονάδων σε Κομοτηνή και Νάουσα, μέσω πτωχευτικού συμβιβασμού και τη δημιουργία «συνεργατικού σχήματος» με συμμετοχή εργαζομένων και πιστωτών. Το συγκεκριμένο σχήμα προβλέπει διαγραφή άλλα και κεφαλαιοποίηση χρεών, καθώς και την εξασφάλιση περιορισμένων κεφαλαίων για επανεκκίνηση μονάδων.

Στόχος είναι η εξασφάλιση σε πρώτη φάση 350 θέσεων εργασίας, ενώ σε μεταγενέστερο χρόνο προβλέπεται να φθάσουν τους 700 απασχολούμενους.

Οι δύο επιχειρήσεις βρίσκονται σε καθεστώς εκκαθάρισης και ο κ. Τόλιος συναντήθηκε κατά την επίσκεψή του στην Κομοτηνή με τους εργαζόμενους σε αυτές.

http://www.parapolitika.gr/article/308472/prospatheia-epanaleitoyrgias-dyo-ergostasion-stin-komotini

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top