0

Ο πρωθυπουργός Νταβούτογλου προέβη σε δηλώσεις σχετικά με την πτώση του F4 στο Ικόνιο.

Ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου σε συνέντευξη τύπου που έδωσε στην Νέα Υόρκη, αναφερόμενος στην πτώση του F4 τις πρωινές ώρες είπε πως ¨Εάν χρειαστεί μπορεί να τεθούν εκτός εκπαίδευσης όλα τα F-4¨

¨Σήμερα το πρωί μετά από αυτό το θλιβερό περιστατικό συνομιλήσαμε με τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου. Για μια ακόμη φορά από εδώ εύχομαι για έλεος για τους πιλότους μας και μεταφέρω τα συλλυπητήρια μου στις οικογένειες τους και στις Τ.Ε.Δ. Ο αρχηγός του επιτελείου μας, υπέβαλε ένα λεπτομερειακό ενημερωτικό σχετικά με το συμβάν. Το επόμενο διάστημα θα εξετάσουμε σχετικά το θέμα σχετικά με τα F-4 καθώς πλέον στην Τουρκία υπάρχει δυνατότητα για εκπαίδευση με πιο εξελιγμένα αεροσκάφη.

Όπως μου έχουν μεταφέρει τα προβλήματα δεν προήλθαν τόσο από τα ίδια τα αεροσκάφη αλλά από την φύση της εκπαίδευσης  και από παράγοντες που σχετίζονται με το ζόρισμα τους, αλλά αυτό θα ξεκαθαρίσει αφού γίνουν όλες οι έρευνες. Διότι ενίοτε οι εκπαιδεύσεις αυτές, επειδή πρόκειται για πολεμικές ασκήσεις περιλαμβάνουν κάποιους δύσκολους ελιγμούς. Όλους αυτούς τους παράγοντες θα τους εξετάσουμε και αν χρειαστεί μπορεί να τεθεί το σύνολο των F-4 εκτός εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων. Στο θέμα αυτό μόλις γυρίσουμε στην Τουρκία θα έχουμε μια λεπτομερή ενημέρωση και θα προβούμε στα δέοντα βήματα¨

ΓΙΛΜΑΖ : ΔΕΝ ΑΠΕΜΕΙΝΕ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΣΤΑ F-4

 O υπουργός Αμύνης Ισμέτ Γιλμάζ έκανε δηλώσεις σχετικά με το ατύχημα με το στρατιωτικό αεροσκάφος στο οποίο έγιναν μάρτυρες δύο πιλότοι. Ο Γιλμάζ δήλωσε : ¨Εύχομαι οι μάρτυρες μας να έχουν έλεος από τον Αλλάχ. Μετά από το περιστατικό στην Μαλάτια και αυτό στο Εσκισεχίρ, η εμπιστοσύνη μας στα αεροσκάφη μειώθηκε, αν και τα είχαμε εκσυγχρονίσει. Λέγαμε πως ήταν προσεγμένα. Είναι σημαντικό τα αεροσκάφη να είναι προσεγμένα. Λέγαμε πως η ηλικία δεν είναι σημαντική. Αλλά γενικά όλα αυτά αποδεικνύονται στην πράξη. Να λοιπόν που τώρα έχει χαθεί η εμπιστοσύνη του τουρκικού λαού στα F-4. Πιστεύω πως από τούδε θα πρέπει να το σκεφτόμαστε δύο φορές για την χρησιμοποίηση αυτών των αεροσκαφών. Σχετικά με αυτό τα δέοντα θα πράξουν οι αρχηγοί των όπλων και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου μας. Εύχομαι ξανά για έλεος από τον Αλλάχ στους μάρτυρες μας και υπομονή προς τις οικογένειες τους.

http://tourkikanea.gr/2015/03/f4-3/

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top