0

Με έπαινο τιμήθηκε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για τη συμμετοχή και παρουσίασή της με αυτόνομο περίπτερο στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού TTR1 του Βουκουρεστίου.

Το περίπτερο της Περιφέρειας ΑΜ-Θ επισκέφθηκαν χιλιάδες Ρουμάνοι, οι οποίοι ενημερώθηκαν για τις δυνατότητες οργάνωσης των διακοπών τους στην περιοχή.

Παράλληλα έγινε παρουσίαση του προορισμού σε τηλεοπτικά και έντυπα μέσα ενημέρωσης, ενώ ο Αντιπεριφερειάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Μιχάλης Αμοιρίδης πραγματοποίησε συναντήσεις με τουριστικούς πράκτορες οι οποίοι εκδήλωσαν ζωηρό ενδιαφέρον για τις δυνατότητες προώθησης της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης στην αγορά της Ρουμανίας.

Με σύνθημα στη ρουμανική γλώσσα «Τόσο κοντά σας το μπλε του Αιγαίου», συνοδεία του χάρτη της Περιφέρειας ΑΜ-Θ με τις δυνατότητες πρόσβασης από τη Ρουμανία προς όλες τις περιοχές της, τονίστηκε η ευκολία προσέγγισης στις παραλίες και την υπέροχη θάλασσα του Αιγαίου – ως γνωστόν, η Κομοτηνή, μέσω της Νυμφαίας, απέχει από το Βουκουρέστι 465 χιλιόμετρα, δηλαδή περίπου 6,5 ώρες.

Χαρακτηριστικό είναι ότι το σύνολο των εντύπων προβολής που υπήρχαν προς διάθεση, άνω των 10.000 τεμαχίων, εξαντλήθηκε κατά τη διάρκεια της εκθέσεως, ενώ σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν, οι προκρατήσεις στα ξενοδοχεία παρουσιάζουν αύξηση σε σχέση με την περσινή περίοδο της τάξης 5-10%.

Το καίριο ζήτημα που απασχόλησε τους Τουριστικούς Πράκτορες της Ρουμανίας, είναι η απαγόρευση διέλευσης λεωφορείων από τη συνοριακή διάβαση της Νυμφαίας, το οποίο πρέπει άμεσα να επιλυθεί από την  ελληνική κυβέρνηση, διότι περιορίζει τις δυνατότητες υλοποίησης εκδρομών από τουριστικά γραφεία.

Το περίπτερο της Περιφέρειας επισκέφθηκαν ο Έλληνας Πρέσβης κ. Γρηγόρης Βασιλοκωνσταντάκης και η Δ/τρια του Γραφείου ΕΟΤ Ρουμανίας κ. Κυριακή Μπουλασίδου, με τους οποίους υπήρξε άριστη συνεργασία και συνεχίζεται με την περαιτέρω οργάνωση δράσεων προβολής της Περιφέρειας από δημοσιογράφους και τουριστικούς πράκτορες της Ρουμανίας.

Παράλληλα με τους τουριστικούς προορισμούς στην Περιφέρεια, στο περίπτερο παρουσιάστηκαν και τα παραδοσιακά προϊόντα της, όπως μέλι, κρασί, ελιές και ελαιόλαδο, που δόθηκαν και ως δώρα σε επισήμους, δημοσιογράφους και συνεργαζόμενους τουριστικούς πράκτορες τους οποίους και ενθουσίασαν.

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top