0

Τα γεγονότα γύρω από την μειονότητα πάντοτε παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον εξαιτίας των φημών που ακούγονται κάθε τόσο μέσα στη κοινωνία για δράσεις κάποιων στοιχείων ένθεν και ένθεν που αναπαράγουν το ίδιο θολό σκηνικό. Είναι γεγονός ότι η δράση του τουρκικού Προξενείου δημιουργεί πολλά ερωτηματικά για την  συμπεριφορά του Προξένου και των υπαλλήλων του που δεν περιορίζονται στα διπλωματικά τους καθήκοντα αλλά συμμετέχουν όπως πολλές φορές γράψαμε και σε εκδηλώσεις ανθελληνικού  χαρακτήρα.

Είναι πολλές φορές εντυπωσιακό αυτό που διαχέεται ότι υπάρχει πακτωλός χρημάτων για τη στήριξη όλων αυτών των εκδηλώσεων όπως πολλά λέγονται και για το «μαύρο» χρήμα που κυκλοφορεί σε όλους που μπορούν να προωθήσουν την προξενική πολιτική. Πρέπει να  πούμε ότι η πολιτική του ελληνικού Κράτους πάντοτε είχε μεγάλες αναστολές στη χάραξη μιας πολιτικής με δημοκρατικά χαρακτηριστικά ενώ σε πολλές περιπτώσεις οι αρνήσεις σε σοβαρά θέματα δημιούργησαν μια συσπειρωμένη κοινωνία που συμπεριφέρεται ανάλογα με τις πολιτικές και εθνικές επιδιώξεις του Προξενείου.

Η πολιτική της προσέγγισης της μειονότητας πάντοτε είχε σκοπό την υφαρπαγή ψήφων για κομματικούς και προσωπικούς λόγους γεγονός που στις περισσότερες περιπτώσεις κατέληγε ακόμη και σε κάλυψη παράνομων δραστηριοτήτων. Σημασία έχει ότι διαμορφώθηκε ένα  εκλογικό τοπίο που μέχρι χθες φάνταζε απίθανο αφού φάνηκε ότι με τις κατάλληλες μεθοδεύσεις μπορεί άνετα να αλλάξει η σύνθεση του βουλευτικού σώματος στο νομό.

Να θυμηθούμε ότι στις ευρωεκλογές πιέστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ να αποκλείσει από τα ψηφοδέλτια του την Ρομά Σαμπιχά Σουλεϊμάν από το Δροσερό της Ξάνθης επειδή δεν ήταν αρεστή στην ομάδα του βουλευτή Ζεϊμπέκ  που δεν ήθελε για τους γνωστούς λόγους να φανεί ότι υπάρχει και άλλη  εθνότητα πλην αυτής της τουρκικής.

Η αντικατάσταση της με άνθρωπο που επηρεάζεται από τους κύκλους της μειονότητας ήταν ένα πετυχημένο πείραμα για τις μετέπειτα εξελίξεις. Σήμερα, ακούγεται ότι η επόμενη κίνηση για το πέρασμα μιας νέας πολιτικής θα είναι η προσπάθεια για την αλλαγή προσώπων σε σοβαρές Υπηρεσίες του Κράτους που ασχολούνται και με τα θέματα της μειονότητας. Μαθαίνουμε ότι ήδη καρατομήθηκε ο Προϊστάμενος Υπηρεσίας του Υπουργείου Εξωτερικών γιατί δεν ήταν αρεστός στους φανατισμένους της μειονότητας ενώ παράξενα πράγματα ακούγονται για το μέλλον αυτής της Υπηρεσίας.

Δεν πρέπει να μας διαφεύγει και η σχετική δήλωση κορυφαίου παράγοντα του συντηρητικού χώρου που προεκλογικά προκειμένου να προσεταιριστεί τις μειονοτικές ψήφους τάχθηκε υπέρ της κατάργησης της κρατικής αυτής Υπηρεσίας. Οι πρόσφατες δηλώσεις του βουλευτή Ζεϊμπέκ για την ανάγκη μιας πολιτικής που πρέπει να εφαρμοστεί από την ελληνική κυβέρνηση και  που θα ικανοποιεί τη μειονότητα είναι ένα σοβαρό θέμα μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ, η ηγεσία του οποίου φαίνεται να αποδέχεται τις δηλώσεις και τις επιθυμίες των φανατισμένων μειονοτικών.

Η υποταγή της ηγεσίας στις επιθυμίες αυτές φαίνεται ότι θα έχει και συνέχεια αφού επιχειρείται να αλλάξει η πολιτική του Κράτους σε  σοβαρά θέματα που δεν τα ακουμπάει ούτε καν ο Ερντογάν στη Τουρκία. Ασφαλώς και πρέπει όλοι οι πολίτες να ζουν μέσα σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα και φυσικά θα πρέπει να υπάρχει ισονομία και ισοπολιτεία μέσα στην κοινωνία όμως εκείνο που είναι στη συνείδηση των χριστιανών είναι ότι οι παράλογες απαιτήσεις σε πολλά θέματα της κοινωνικής πολιτικής ξεφεύγουν από το επίπεδο της συναίνεσης, της ισοπολιτείας και ισονομίας.

Η οικονομική κρίση που χτύπησε τη χώρα, η ανεργία και η ανασφάλεια μεταξύ των πολιτών ανάγκασε χιλιάδες νέους και νέες να εγκαταλείψουν τη Ροδόπη με ότι αυτό συνεπάγεται στη διαμόρφωση  αρνητικού δημογραφικού σκηνικού.

http://fonirodopis.gr/press/?p=60131

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top