0

Η Δ2020 Κοιν.Σ.Επ. στα πλαίσια της εκστρατείας προβολής του Διδυμοτείχου, “Rediscover A Forgotten Capital” και ανταποκρινόμενη σε σχετικό αίτημα του 2ου Γυμνασίου Διδυμοτείχου, πρόσφερε στο σχολείο εντελώς δωρεάν όλο τον διαθέσιμο εξοπλισμό της καθώς και εθελοντική εργασία για τις ανάγκες των γυρισμάτων της μαθητικής ταινίας μικρού μήκους “Ζωή μου” και την ευόδωση των προσπαθειών των μαθητών και των καθηγητών του 2ου Γυμνασίου Διδυμοτείχου.

Το άνοιγμα του σχολείου στην Κοινωνία δεν θα μπορούσε να αφήσει αδιάφορο τον μοναδικό Κοινωνικό Συνεταιρισμό της περιοχής μας.

Ευχόμαστε ολόψυχα στο 2ο Γυμνάσιο Διδυμοτείχου, καλή τύχη στον 5ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους.

Η ταινία “Ζωή μου”

ΣΥΝΟΨΗ

Η έφηβη κόρη και η μάνα.

Τόσο ίδιες και τόσο διαφορετικές.

Μια σχέση αγάπης, φροντίδας, συμπαράστασης, δυναμισμού και ανταγωνιστικότητας.

Μια ζωή γεμάτη εντάσεις ,ανάπαυλες, διεκδικήσεις.

Μια ζωή που στο τέλος όλα αλλάζουν και όλα μένουν ίδια , γιατί η ζωή συνεχίζεται...

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Η ζωή μιας έφηβης είναι ένας αγώνας με τον εαυτό της και τους γύρω της. Πρωταρχικό ρόλο στη σχέση αυτή διαδραματίζει η μητέρα της. Η αναπόληση της ζωής της κόρης από τη μάνα της δίνει την αφορμή να παρέμβει και να ορθώσει το ανάστημά της.Προσπαθεί και βάζει το δικό της λιθαράκι στα θεμέλια της ζωής της. Διεκδικεί την ελευθερία της, παλεύει για τα όνειρά της , καταξιώνεται κοινωνικά και επαγγελματικά, ερωτεύεται . Η ζωή της μοιάζει να αλλάζει ριζικά. Κι όμως κάποτε η ζωή συνεχίζεται και μάλιστα ανέλπιστα επαναλαμβανόμενη.



Μουσική:

High Anxiety, Valeriy Antonyuk

Remembering Knowledge, Phillip Bright & Brennan Johnston

Extreme Ways, Moby

Leaving Home, CSSMusic.com

Παίζουν οι μαθητές:

Βάγια Γκαρέλη στον ρόλο της “κόρης”

Δημήτρης Σύρμαλης στον ρόλο του “αγοριού”

Στέφανος Πατσίδης στον ρόλο του “πελάτη”

Kαι οι λοιποί μαθητές της Β' τάξης του 2ου Γυμνασίου Διδυμοτείχου

Sτον ρόλο της “μάνας” η κα Ειρήνη Δελημύτη.

Σενάριο: Ολυμπία Μήτσικα & Μαρία Πατσιαμανίδου

Σκηνοθεσία: Κώστας Γκουρλουμένος

Λίγα λόγια από τον ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ

Ως άνθρωπος της πληροφορικής και υπεύθυνος ανάπτυξης της διαδικτυακής πύλης του Διδυμοτείχου, μέχρι στιγμής είχα ασχοληθεί με την παραγωγή διαφημιστικών βίντεο Μνημείων για τον Δήμο του Διδυμοτείχου, γεγονός που οδήγησε τους μαθητές και καθηγητές του 2ου Γυμνασίου να μου ζητήσουν να αναλάβω την σκηνοθεσία της μαθητικής τους ταινίας, στα πλαίσια του ανοίγματος του Σχολείου στην Κοινωνία.

Θεωρώντας το μεγάλη πρόκληση και χωρίς δεύτερη σκέψη αποφάσισα να δουλέψω με τα παιδιά και τους καθηγητές για τα γυρίσματα της ταινίας τους. Ήταν μια σχέση επωφελής τόσο για εμένα που μου δόθηκε η ευκαιρία να σκηνοθετήσω την πρώτη μου ταινία μικρού μήκους όσο και για τα παιδιά που ήρθαν σε επαφή με επαγγελματικό εξοπλισμό κινηματογράφησης αλλά και επεξεργασίας εικόνας.

Εύχομαι, ο δρόμος που ανοίγουμε εδώ στο Διδυμότειχο με αυτήν την συνεργασία, να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση για όλους όσους ενδιαφέρονται για τον Κινηματογράφο, ώστε να δουλέψουν μαζί με τα παιδιά και τα Σχολεία μας.

Όσο αφορά την “Ζωή μου”, πρόκειται για μια τρυφερή ταινία που αναπαριστάνει τον κύκλο της ζωής, είναι διαχρονική και ξεφεύγει εντελώς από τα τετριμμένα των τελευταίων ετών με την αναπαραγωγή ή και μεγέθυνση ακόμη των προβλημάτων της κοινωνίας μας υπό καθεστώς κρίσης.

Πιστεύω ότι με την σκηνοθετική μου ματιά, απέδωσα το σενάριο των καθηγητών του Γυμνασίου κα Μήτσικα και κα Πατσιαμανίδου, δημιουργώντας μια ταινία δεμένη και με κύριο χαρακτηριστικό της την ταχύτητα.

Άλλωστε η ζωή όλων μας δεν παύει να είναι ένας αγώνας ταχύτητας ενάντια στον χρόνο.

Κώστας Γκουρλουμένος


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top