0

Εγκρίθηκε από το αρμόδιο Υπουργείο η ένταξη του έργου της εγκατάσταση ψηφιακών αναμετοδοτών για τις ανάγκες της… Digea, η οποία δεν έχει καλύψει τις ορεινές περιοχές της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Το σχετικό έργο που ανέλαβε να υποβάλει η Περιφέρεια ΑΜΘ εγκρίθηκε από το Υπουργείο υποδομών πριν την αλλαγή της κυβέρνησης και θα ξεκινήσει η υλοποίησή του, όπως αναφέρει σχετικα η Περιφέρεια.

Όπως είναι γνωστό, η ανάληψη της ηγεσίας για το νέο Περιφερειάρχη στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη συνέπεσε το Σεπτέμβρη με τη διαπίστωση ότι η Digea, μετά το switch off δεν είχε φροντίσει για ένα πολύ μεγάλο μέρος της Περιφέρειας αφού οι 180-200 χιλιάδες κάτοικοι των ορεινών περιοχών παραμένουν χωρίς τηλεοπτικό σήμα !

Το νομικό πλαίσιο έχει «φορτώσει» το βάρος στην αυτοδιοίκηση και έτσι, η Περιφέρεια ΑΜΘ ανέλαβε να εκπονήσει μελέτη και να καταθέσει τεχνικό δελτίο, προκειμένου να υπάρξει χρηματοδότηση και να παρακολουθήσουν, επιτέλους, τηλεόραση οι κάτοικοι των ορεινών περιοχών.

Ο προϋπολογισμός της πράξης ανέρχεται σε 638.700,00 € και αφορά την προμήθεια και εγκατάσταση όλων των απαραίτητων στοιχείων εξοπλισμού τα οποία θα επιτρέψουν την κάλυψη ακριτικών περιοχών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης από πλευράς ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Περιφέρειας «Με αυτόν τον τρόπο θα αρθούν οι τυχόν ανισότητες μεταξύ κατοίκων της ίδιας Περιφέρειας και θα εδραιωθεί η ισότιμη πρόσβαση των πολιτών στις δυνατότητες των νέων τεχνολογιών και στη γνώση, καθώς και η καταπολέμηση του ψηφιακού χάσματος σε όλες του τις εκφάνσεις. Θα συμβάλλει θετικά στην «ηλεκτρονική ένταξη» των πολιτών εκείνων που ζούνε σε λιγότερο ευνοημένες περιοχές. Η εκτιμώμενη πληθυσμιακή κάλυψη ανέρχεται στους 150.000 – 180.000 κατοίκους στους Νομούς: Έβρου, Σαμοθράκης, Ροδόπης, Καβάλας, Θάσου, Δράμας και Ξάνθης. Η Πράξη προωθήθηκε εντατικά από τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ κ. Γιώργο Παυλίδη και πρέπει να υλοποιηθεί σε χρονικό διάστημα 6 μηνών.»

http://www.xanthipress.gr/638-000-evro-gia-tin-epektasi-tis-digea-stin-makedonia-thraki-entachthike-stin-psifiaki-sigklisi/


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top