0

Μετά το Intelligent Emergency Call, ένα ακόμα σύστημα ενεργητικής ασφάλειας της βαυαρικής μάρκας βραβεύεται από τον ευρωπαϊκό οργανισμό EuroNCAP.

Το Pedestrian Warning με City Braking Activation, διακρίθηκε στα βραβεία Euro NCAP Advanced, χάρη στα καινοτόμα χαρακτηριστικά ασφάλειας που υπερβαίνουν τις απαιτήσεις των δοκιμών πρόσκρουσης.

Το συγκεκριμένο σύστημα διατίθεται σε όλη σχεδόν την τρέχουσα γκάμα της BMW και είναι ιδανικό για την αποφυγή ατυχημάτων με πεζούς σε αστικές συνθήκες. Λειτουργεί μέσω κάμερας και αισθητήρων και είναι ενεργό σε ταχύτητες από 10 έως 60 χλμ./ώρα.  

Με βάση τις πληροφορίες που συλλέγει από την κάμερα, αναλύει την κατάσταση της κυκλοφορίας και μόλις διαπιστωθεί πιθανή σύγκρουση με πεζό, ο οδηγός λαμβάνει μία οπτικοακουστική προειδοποίηση μέσω του ταμπλό οργάνων, ενώ το σύστημα πέδησης προετοιμάζεται για ταχύτερη αντίδραση.

Η προφόρτιση των φρένων υποστηρίζει τον οδηγό, παρέχοντας πλήρη επιβράδυνση ώστε να διασφαλίζεται η μικρότερη δυνατή απόσταση φρεναρίσματος. Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, το σύστημα ενεργοποιεί αυτόνομα πίεση πέδησης, με σκοπό τη μείωση της ταχύτητας σύγκρουσης. Η παρέμβαση μπορεί να σταματήσει πλήρως ένα όχημα που ταξιδεύει με χαμηλή ταχύτητα.

Δείτε το βίντεο:

http://www.zougla.gr/automoto/article/proto-vravio-gia-to-sistima-apofigis-pezou-tis-bmw

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top