0

Τα χρόνια προβλήματά τους, τα οποία εντείνονται όλο και πιο πολύ συζήτησαν για άλλη μία φορά οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι του Έβρου, μετά από κάλεσμα που απηύθυνε η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Έβρου «Η Ενότητα». Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο εργατικό Κέντρο Ορεστιάδας. Όπως αναφέρεται στην πρόσκληση άλλη μια καλλιεργητική χρονιά τελειώνει και τους βρίσκει όλους αντιμέτωπους με τεράστια προβλήματα επιβίωσης. Τα ζητήματα που τέθηκαν κατά κύριο λόγο ήταν οι ασυγκόμιστες παραγωγές που απειλούνται με ολική καταστροφή (Βαμβάκια), οι απλήρωτες σοδειές (τεύτλα), τα πλημμυρισμένα δεκάδες χιλιάδες στρέμματα καλλιεργήσιμων εκτάσεων, πολλά από τα οποία είχαν ασυγκόμιστες παραγωγές και οι καταστροφές σε υποδομές, σε αντλιοστάσια, αγροτική οδοποιία , γεωτρήσεις, αναχώματα κλπ.

Επίσης, αναφέρθηκε ότι η τευτλοκαλλιέργεια και η μεγαλύτερη βιομηχανία της περιοχής οδηγούνται στη συρρίκνωση και την καταστροφή. Χαμηλές έως και εξευτελιστικές είναι οι τιμές στον παραγωγό από τη μια, πανάκριβα τα καλλιεργητικά εφόδια από την άλλη. Κοντά σ’ όλα αυτά οι αγρότες αντιμετωπίζουν τη φοροεπιδρομή και τα χαράτσια της κυβέρνησης και τη νέα ΚΑΠ που μειώνει δραστικά τις επιδοτήσεις,  φέρνει νέες δυσκολίες και  οδηγεί τους μικρούς και μεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους στη χρεοκοπία. Πέρα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η αγροτική παραγωγή, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι συζήτησαν και τον συντονισμό των δράσεών τους και τον προγραμματισμό κινητοποιήσεων.

http://www.methorios.gr/online/?p=9520

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top