0

Ικανοποιημένος από την KavalaExpo 2014, δήλωσε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Άγγελος Τσατσούλης, στον απολογισμό της διοργάνωσης που έγινε το απόγευμα της Τετάρτης 29 Οκτωβρίου 2014, στη συνεδρίαση της διοικούσας επιτροπής του Επιμελητηρίου για τον μήνα Οκτώβριο.

Σε γενικές γραμμές, είπε, η έκθεση ήταν πετυχημένη και με θετικό οικονομικό πρόσημο. Οι επισκέπτες ξεπέρασαν τους δέκα χιλιάδες, ενώ οι ξένες συμμετοχές έδωσαν αίγλη και διεθνές κύρος στη διοργάνωση.

«Τα επόμενα χρόνια θα αντιμετωπίσουμε πρόβλημα χώρου. Υπάρχει ζήτηση για συμμετοχή και από ξένες επιχειρήσεις», είπε, ακόμα, ο Α. Τσατσούλης και σχολίασε ότι οι ανθρώπινες σχέσεις με τους εκπροσώπους των ξένων Επιμελητηρίων, θα δημιουργήσουν και εμπορικές σχέσεις.

Μεγαλύτερη ικανοποίηση προκάλεσε η ανταπόκριση των Καβαλιωτών επισκεπτών. «Ο κόσμος τίμησε την έκθεση, γιατί αισθάνεται ότι είναι κάτι δικό του. Κάτι σημαντικό για την πόλη και την περιοχή», επεσήμανε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας.

Όσον αφορά το οικονομικό σκέλος της διοργάνωσης, ανέφερε ότι τα έσοδα ήταν πάνω από εξήντα δύο χιλιάδες ευρώ και τα έξοδα γύρω στις σαράντα οκτώ χιλιάδες ευρώ. Δηλαδή, η KavalaExpo 2014 είχε κέρδος περίπου 14.500 ευρώ.

Τις επόμενες ημέρες, η διοίκηση του Επιμελητηρίου Καβάλας θα παραλάβει, από το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, τα ποιοτικά και ποσοτικά χαρακτηριστικά της διοργάνωσης του 2014.

Καταλήγοντας, ανέφερε πως η προσπάθεια για την καλύτερη αξιοποίηση του εκθεσιακού κέντρου «Απόστολος Μαρδύρης» συνεχίζεται. Εκτός από ορισμένες εκθέσεις, γίνονται διαπραγματεύσεις για την προσέλκυση συνεδρίων.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα θέματα της συνεδρίασης, ο Α. Τσατσούλης τόνισε ότι προέχει η αποπεράτωση των εργασιών στο κτίριο του Επιμελητηρίου, απέναντι από την πλατεία Ελευθερίας, για να επιστρέψουν οι υπηρεσίες στη φυσική τους έδρα και για να αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία του φορέα.

Ανακοίνωσε, ακόμα, ότι το Επιμελητήριο Καβάλας εξασφάλισε μία σειρά επιμορφωτικών σεμιναρίων, για τη βελτίωση των προσόντων του προσωπικού των τοπικών επιχειρήσεων. Τα σεμινάρια αυτά θα είναι επιδοτούμενα.

Παρεμπιπτόντως, δήλωσε ότι οι υπηρεσίες που θα παρέχονται από το Επιμελητήριο προς τις επιχειρήσεις που είναι μέλη του, θα έχουν ανταποδοτικό χαρακτήρα, γιατί έτσι, μόνο, θα καταφέρει να επιβιώσει ο φορέας.

Τέλος, ζήτησε την έγκριση της διοικούσας επιτροπής, για να συμμετέχει το Επιμελητήριο (και οικονομικά) στο ενιαίο περίπτερο Καβάλας-Θάσου, στη διεθνή τουριστική έκθεση της Κωνσταντινούπολης EMITT, η οποία θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Ιανουάριο.

http://www.k-tipos.gr/ktipos/detail.php?ID=53915

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top