0

Μία περίεργη υπόθεση πλαστοπροσωπίας στο... παιδικό πρωτάθλημα της ΕΠΣ Θράκης εξέτασε πριν από μία εβδομάδα το πειθαρχικό όργανο της Ένωσης, τιμωρώντας μάλιστα την ομάδα της Δόξας Νέου Σιδηροχωρίου με αφαίρεση βαθμού ακόμα και από το (μεγάλο) πρωτάθλημα της Α1 Κατηγορίας.

Η υπόθεση αφορά κάποιους παίκτες της παιδικής ομάδας του Σιδηροχωρίου (αφορά ηλικίες κάτω των 15 ετών) που εμφανίστηκαν να αγωνιστούν στην αναμέτρηση με την ΠΑΕ Ποντίων αλλά κάθε άλλο παρά αυτήν την ηλικόα είχαν. "Άλλοι είχαν μούσια, ένας μάλιστα από αυτούς φορούσε και βέρα, σε κάθε περίπτωση 15χρονους δεν τους έκανες", τόνισε στο ThrakiSportS ο Μιχάλης Κακουλίδης.

Η ΠΑΕ Ποντίων επισήμανε την καραμπινάτη παρανομία πριν την έναρξη του αγώνα, αλλά παρόλα αυτά το παιχνίδι διεξήχθη κανονικά. Η ομάδα του Θρυλορίου κέρδισε εύκολα με 8-3, ωστόσο η εριστική συμπεριφορά από τους αντιπάλους, που σύμφωνα με όσα καταγγέλλονται, πέρα από τα σκληρά μαρκαρίσματα, έβριζαν και έφτυναν τα μικρά παιδιά της ΠΑΕ Ποντίων, είχε ως αποτέλεσμα να κατατεθεί ένσταση για πλαστοπροσωπία.

Όπως προκύπτει πλέον από την απόφαση της ΕΠΣ Θράκης, η ένσταση αποδεικνύεται ότι είχε βάση. Έτσι τιμωρήθηκε η ομάδα της Δόξας Νέου Σιδηροχωρίου με αφαίρεση πέντε βαθμών από το παιδικό πρωτάθλημα, ωστόσο βάσει της προκήρυξης η "παρασπονδία" της παιδικής ομάδας έχει επιπτώσεις και στην ανδρική, αφού αφαιρέθηκε και από αυτήν ένας πόντος από τον βαθμολογικό πίνακα.

Όπως είναι γνωστό, απαραίτητη προϋπόθεση για την συμμετοχή των ομάδων στο μεγάλο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Θράκης είναι να έχουν και παιδικά τμήματα, ωστόσο σύμφωνα με καταγγελίες, έχει παρατηρηθεί και άλλες φορές να αγωνίζονται μεγαλύτερη σε ηλικία αθλητές ή να "δανείζονται" οι ομάδες παίκτες από συγκεκριμένες υποβαθμισμένες γειτονιές, ώστε να ξεπεράσουν τον σκόπελο αυτόν.

Οι πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα ότι επειδή η υπόθεση ουσιαστικά δεν αφορά μόνο την συγκεκριμένη ομάδα αλλά αποτελεί πρακτική και άλλων συλλόγων, ασκήθηκαν ασφυκτικές πιέσεις να αποσυρθεί η συγκεκριμένη ένσταση, που ίσως ανοίξει τον ασκό του αιόλου για να δούμε και άλλες αντίστοιχες, εφόσον υπάρξουν ανάλογες περιπτώσεις στο μέλλον.

Ωστόσο η ΠΑΕ Ποντίων δεν υποχώρησε και όπως αποδεικνύει η απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΣ Θράκης, είχε δίκιο στην συγκεκριμένη καταγγελία της, αν και πρακτικά η ίδια δεν είχε κανένα κέρδος, αφού είχε κερδίσει τον συγκεκριμένο αγώνα. "Στόχος μας είναι απλά να εφαρμοστεί η νομιμότητα, τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο", σχολίασε ο Μιχάλης Κακουλίδης.

http://www.thrakisports.gr/component/k2/15201-ypothesi-plastoprosopias-sto-paidiko-protathlima-tis-eps-thrakis.html

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top