0

Στα χέρια των ανδρών της Αστυνομίας έπεσαν το απόγευμα της Κυριακής, στην Κομοτηνή, τρεις υπήκοοι Βουλγαρίας, κατηγορούμενο για κυκλοφορία πλαστών χαρτονομισμάτων, απόπειρα πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα, οι δράστες, δύο 29χρονοι και ένας 28χρονος, λίγες ώρες νωρίτερα μετέβησαν σε περίπτερο της πόλης, όπου επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν συναλλαγή, χρησιμοποιώντας ένα παραχαραγμένο χαρτονόμισμα των 50 ευρώ. Ωστόσο, η πράξη τους έγινε αντιληπτή από τον ιδιοκτήτη του περιπτέρου και τράπηκαν σε φυγή.

Μετά από καταγγελία του περιστατικού, οι αστυνομικοί εξέδωσαν άμεσα αναζητήσεις, εντοπίζοντας το ίδιο μεσημέρι τους τρεις αλλοδαπούς να επιβιβάζονται σε ένα αυτοκίνητο και επιχείρησαν να τους ελέγξουν.

Ο ένας 29χρονος, οδηγός του οχήματος, αντιλαμβανόμενος την παρουσία των αστυνομικών, άναψε τη μηχανή και προσπάθησε να τραυματίσει έναν εξ αυτών, ο οποίος κατάφερε να το αποφύγει, ενώ στη συνέχεια οι δράστες διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Ακολούθως, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν ενδελεχείς έρευνες και αναζητήσεις, με αποτέλεσμα, λίγες ώρες αργότερα, να εντοπίσουν τους αλλοδαπούς, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Νυμφαίας, τη στιγμή που επιχειρούσαν να εξέλθουν από την χώρα μας και τους προσήγαγαν στο Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι πρόκειται για τους δράστες που επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν συναλλαγή στο περίπτερο, χρησιμοποιώντας το πλαστό χαρτονόμισμα.

Παράλληλα, προέκυψε επίσης ότι οι τρεις δράστες, από τις αρχές του μήνα, πραγματοποίησαν άλλες πέντε συναλλαγές σε καταστήματα και επιχειρήσεις στην Κομοτηνή, την Αλεξανδρούπολη και την Ξάνθη, χρησιμοποιώντας παραχαραγμένα χαρτονομίσματα.

Στην κατοχή των δραστών και το όχημα τους, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

1 σπρέι πιπεριού

Το χρηματικό ποσό των 1.160 ευρώ και 44 λέβα Βουλγαρίας

Αποδείξεις αγοράς προϊόντων από καταστήματα

Διάφορα προϊόντα που αγόρασαν κατά τις συναλλαγές

Είδη ρουχισμού

1 ζευγάρι γάντια

4 κινητά τηλέφωνα

Από τις έρευνες των αστυνομικών, βρέθηκαν στη διαδρομή διαφυγής των δραστών προς τη Βουλγαρία και κατασχέθηκαν, 6 τεμαχισμένα παραχαραγμένα χαρτονομίσματα των 50 ευρώ και ένα μέρος από τεμαχισμένο παραχαραγμένο χαρτονόμισμα των 50 ευρώ, τα οποία τεμάχισαν και απέρριψαν οι τρεις αλλοδαποί.

Κατασχέθηκαν επίσης ένα αυτοκίνητο και τα πέντε παραχαραγμένα χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, που χρησιμοποίησαν οι δράστες στις συναλλαγές τους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής για τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

http://www.zougla.gr/greece/article/psonizan-me-plasta-xartonomismata

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top