0

Εμπειρίες, εικόνες, συναισθήματα και γεύσεις που συνέλεξαν κατά την παραμονή τους στην Περιφέρεια ΑΜΘ αποτυπώνουν σε άρθρα και ρεπορτάζ τους οι ξένοι δημοσιογράφοι που συμμετείχαν στο fam trip που διοργανώθηκε πριν από μερικές εβδομάδες με στόχο την τουριστική προβολή της περιοχής.

Δημοσιογράφοι και τουριστικοί πράκτορες ταξίδεψαν, καλεσμένοι της Περιφέρειας, στην Δράμα, την Καβάλα, την Ξάνθη, την Κομοτηνή και τον Έβρο ανακαλύπτοντας τις φυσικές ομορφιές της περιοχής, γνωρίζοντας την ιστορία και τον πολιτισμό του τόπου και έχοντας την ευκαιρία να ξεναγηθούν στις πόλεις που συνθέτουν τη σημερινή εικόνα της ΑΜΘ.

Καθ' όλη τη διάρκεια της παραμονής τους στην περιοχή δεν έπαψαν στιγμή να απαθανατίζουν καθετί το ενδιαφέρον με το οποίο έρχονταν σε επαφή και το αναρτούσαν άμεσα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού οι επισκέπτες, διέμειναν σε καταλύματα της περιοχής, δοκίμασαν  παραδοσιακά φαγητά και εδέσματα από τοπικές ταβέρνες και εστιατόρια ενώ με τη συνοδεία ξεναγού περιηγήθηκαν στα σημαντικότερα αξιοθέατα της Περιφέρειας και έμειναν εντυπωσιασμένοι  από τις ομορφιές και τον ιστορικό και πολιτιστικό πλούτο της.

Μετά το πέρας της παραμονής τους δήλωσαν κατευχαριστημένοι και όπως φαίνεται το απέδειξαν επιστρέφοντας στις πατρίδες τους, ήτοι τη Ρωσία, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, όπου αποτύπωσαν σε κείμενά τους τα όσα είδαν στην Περιφέρεια ΑΜΘ, ενώ παράλληλα προτρέπουν τους αναγνώστες τους να επισκεφθούν την περιοχή.

Η εκπρόσωπος της τηλεοπτικής εκπομπής "Salutari din sud", Olga Balan από τη Ρουμανία δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έχει μια εκπληκτική ομορφιά, φανταστική τοπική κουζίνα και μεζέδες αλλά και αρχαιολογικά μνημεία που αξίζει να επισκεφτείτε» ενώ ο Lyubomir Mikhailov από τη Standart Daily της Βουλγαρίας ανέφερε μεταξύ άλλων: «Το πιο χρήσιμο και ενδιαφέρον δημοσιογραφικό ταξίδι που έκανα σε όλη την επαγγελματική μου πορεία χάρη στην Ελλάδα και τους διοργανωτές».

Υπενθυμίζεται πως στόχος της Αντιπεριφέρειας ΑΜΘ, που ανέλαβε και το έργο της ξενάγησης των καλεσμένων στην περιοχή, δεν είναι άλλος από την προβολή της Περιφέρειας στους κατοίκους των παραπάνω περιοχών προτρέποντάς τους να επισκεφθούν την περιοχή, η οποία αποτελεί την πιο σύντομη για τους ίδιους διέξοδο στο Αιγαίο Πέλαγος.

Ενδεικτικά μερικά από τα άρθρα των ξένων δημοσιογράφων ΕΔΩ & ΕΔΩ & ΕΔΩ.

http://www.thrakitoday.com/2014/11/fam-trip-perifereia-amth-apologismos.html

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top