0

Την ενίσχυση του Δήμου Αμφίπολης με θέσεις 5μηνης απασχόλησης ανέργων στο πλαίσιο του προγράμματος της κοινωφελούς εργασίας, ζήτησε σήμερα ο Δήμαρχος Αμφίπολης Κωνσταντίνος Μελίτος, στην διάρκεια συνάντησης του με τον υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Πρόνοιας Γιάννη Πλακιωτάκη.

Ειδικότερα στην διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η προοπτική στήριξης των πρωτοβουλιών του Δήμου Αμφίπολης στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του Υπ. Εργασίας για την αξιοποίηση των πόρων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΚΤ) σε δράσεις ενίσχυσης της κοινωνικής οικονομίας, την υλοποίηση στοχευμένων προγραμμάτων στήριξης απασχόλησης σε τοπικές επιχειρήσεις, τις δράσεις για την προσαρμογή του τοπικού ανθρώπινου δυναμικού στο υπό διαμόρφωση αναπτυξιακό μοντέλο της περιοχής που - όπως περιέγραψε ο Δήμαρχος - θα εστιάζει στην ανάδειξη τοπικών συγκριτικών πλεονεκτημάτων, την υψηλή αναγνωρισιμότητα που αποκτά η περιοχή μέσα από τις πρόσφατες και συνεχιζόμενες ανασκαφές, αλλά και την ανάγκη σοβαρού και αποτελεσματικού σχεδιασμού στον τομέα της τουριστικής αξιοποίησης του οικο - πολιτιστικού αποθέματος της περιοχής.

Ο κ. Πλακιωτάκης άκουσε με προσοχή τα αιτήματα του Δημάρχου Αμφίπολης και δεσμεύθηκε να προωθήσει άμεσα, όσα από αυτά συνδέονται με τις πρωτοβουλίες που βρίσκονται σε εξέλιξη στο υπουργείο Εργασίας.


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top