0

Την Τρίτη 4 Νοεμβρίου ο υφυπουργός Παιδείας, Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος μίλησε στους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Αργύρη Παπαστάθη για τις καταλήψεις στα σχολεία.

Για τις καταλήψεις στα σχολεία

«Η εκτίμηση που έχουμε είναι ότι κυμαίνονται περίπου στα χθεσινά επίπεδα, δηλαδή γύρω στα 500 σχολεία, χωρίς κάποια αύξηση ή μείωση. Εκτιμώ ότι θα είμαστε στα χθεσινά επίπεδα. Καταλήψεις παραδοσιακά τα τελευταία χρόνια παρατηρούνται λίγο πριν την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου. Δεν είναι τυχαίο αυτό. Υπάρχει ένα Προεδρικό Διάταγμα που υπογράφηκε πέρυσι και ισχύει και τη φετινή χρονιά και λέει ότι εάν οι καταλήψεις υπερβούν τις 3 μέρες, τότε προβλέπεται να διεξαχθούν μαθήματα μέσα στο διάστημα των διακοπών του Πάσχα. Μέχρι 3 μέρες κατάληψη, δεν δημιουργεί πρόβλημα. Αλλά αν ενταθεί το φαινόμενο, καταλαβαίνετε ότι θα έχουμε πρόβλημα με τη διδακτέα ύλη και εκεί έχουμε τη δυνατότητα να εφαρμόσουμε είτε το Προεδρικό Διάταγμα είτε, αν δούμε ότι εντείνεται, να το τροποποιήσουμε και να εντάξουμε πέραν των ημερών του Πάσχα κάποια Σάββατα, ημέρες εορτών ή σχολικών εκδρομών. Θα το δούμε, ανάλογα με την εξέλιξη. Πρέπει, όμως, να ξέρετε ένα πράγμα: ότι το υπουργείο Παιδείας δεν λαμβάνει ούτε πρόκειται να λάβει μέτρα καταστολής, διότι ακούμε τα αιτήματα των μαθητών.»

Ακούστε την συνέντευξη:

http://www.tovima.gr/vimafm/interviews/article/?aid=647433

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top