0

Στο σφυρί βγαίνουν με απόφαση του Δ.Σ. της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης οι εγκαταστάσεις στην περιοχή της Ξάνθης, που πλέον έχουν ερημώσει πλήρως με την πάλαι ποτέ ισχυρή βιομηχανία της περιοχής να γράφει, όπως όλα δείχνουν, την τελευταία σελίδα της ιστορίας της.

Οι εξελίξεις γύρω από το μέλλον της ΕΒΖ λαμβάνουν πλέον διαστάσεις χιονοστιβάδας μετά και την παραίτηση του προέδρου της, Ηλία Μπέτση, ενώ η προκήρυξη για την πώληση των εννιά ακινήτων που διαθέτει η ΕΒΖ, πλην των τριών εργοστασίων, επισκιάζεται από την αβεβαιότητα για τη χρηματοδότηση της από την Τράπεζα Πειραιώς καθώς και την επικείμενη Γενική Συνέλευση της 21ης Νοεμβρίου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η προκήρυξη «ανέβηκε» στην ιστοσελίδα της ΕΒΖ το Σαββατοκύριακο 1-2 Νοεμβρίου ενώ η παραίτηση του κ. Μπέτση έγινε γνωστή τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου, όπως αναφέρει το agro24.gr

Συνολικά εννιά ακίνητα ιδιοκτησίας της ΕΒΖ, µεταξύ των οποίων και το παλαιό ζαχαρουργείο της Ξάνθης, βγαίνουν στο «σφυρί», σύµφωνα µε την προκήρυξη που δόθηκε στη δηµοσιότητα από την εταιρεία και επικαλείται απόφαση του ∆.Σ. της 22ης Οκτωβρίου.

Σε αυτά συµπεριλαµβάνονται η µονάδα της Ξάνθης (οικόπεδο, βιοµηχανικές εγκαταστάσεις ζαχαρουργείου, σιλό καθώς και παρακείµενη έκταση), τα γραφεία επί της οδού Κουντουριώτη στη Θεσσαλονίκη, ένα διαµέρισµα στο Κολωνάκι (επί της οδού Σκουφά), τρία αγροκτήµατα-οικόπεδα στο νοµό Λάρισας (συµπεριλαµβανοµένης της παλιάς χωµατοδεξαµενής του βιοµηχανικού συγκροτήµατος της ΕΒΖ) καθώς κι ένα στη Σίνδο.

Η διαδικασία πραγµατοποιείται µε ανοικτό πλειοδοτικό διαγωνισµό και οι ενδιαφερόµενοι καλούνται από τη διοίκηση «να υποβάλουν µέχρι την Παρασκευή 28 Νοεµβρίου και ώρα 14.00 µ.µ. έγγραφη δεσµευτική προσφορά για την αγορά του ακινήτου / των ακινήτων που τους ενδιαφέρουν σε σφραγισµένο φάκελο».

Αναλυτικά η λίστα των προς πώληση ακινήτων, όπως δηµοσιεύεται στην προκήρυξη, έχει ως εξής:

1. ∆ιαµέρισµα / Γραφείο Σκουφά 52, Κολωνάκι, ∆ήµος Αθηναίων, Νοµού Αττικής
2. Ηµιτελές Κτίριο Γραφείων Ν. Κουντουριώτου 9, ∆ήµος Θεσσαλονίκης του οµώνυµου Νοµού
3. Αποθήκες Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Αθηνών, ∆ήµος Εχεδώρου, Νοµού Θεσσαλονίκης
4. Οικοπεδική ΄Εκταση Παλαιά Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Ξάνθης, ∆ήµος Τοπείρου,
5. Οικοπεδική ΄Εκταση Παλαιά Ε.Ο. Ξάνθης – Κοµοτηνής, ∆ήµος Βιστωνίδας,
6. Οικοπεδική ΄Εκταση Παλαιά Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Λάρισας, Νοµός Λαρίσης
7. Αγροτεµάχιο Περιοχή Κουλουρίου, ∆ήµος Λαρισαίων, Νοµός Λαρίσης
8. Αγροτεµάχιο Περιοχή Μελισσοχωρίου, ∆ήµος Κιλελέρ, Νοµός Λαρίσης
9. Βιοµηχανικό Συγκρότηµα Παλαιά Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Ξάνθης ∆. Τοπείρου Π.Ε. Ξάνθης.
Ελληνικη επικαιροτητα Αγροτική Επικαιρότητα Βαμβάκι – Βιομηχανικά φυτά ΕΒΖ Μπέτσης προκήρυξη Πειραιώς

http://www.thrakitoday.com/2014/11/sto-sfuri-ebz-ergostasio-stin-xanthi.html

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top