0

Το θέμα της ίδρυσης Ανώτατης Σχολής Επιστήμης και Τεχνολογίας και Ινστιτούτου πετρελαίου στην πόλη της Καβάλας, με βάση και τις πρόσφατες σχετικές προτάσεις του Τ.Ε.Ι. Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, έθεσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Καβάλας, Γιώργος Καλαντζής, με Επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε προς τον αρμόδιο υπουργό Παιδείας.

Συγκεκριμένα, προτείνεται να δημιουργηθεί στην πόλη της Καβάλας «Ινστιτούτο Πετρελαίου», με αντικείμενο τα ζητήματα εξόρυξης, παραγωγής και αποθήκευσης πετρελαίου, καθώς και την ανάλυση μεγάλων γεωφυσικών δεδομένων.

Ο Γ. Καλαντζής υπενθύμισε στον υπουργό Παιδείας, ότι στην περιοχή του Πρίνου βρίσκονται τα μεγαλύτερα κοιτάσματα πετρελαίου της Ελλάδας. Επίσης, προτείνεται να ιδρυθεί στην Καβάλα «Ανώτατη Σχολή Επιστήμης και Τεχνολογίας», η οποία θα έχει αποστολή την παροχή στους πολίτες ανοικτών τεχνολογικών προγραμμάτων σπουδών και των τριών κύκλων.

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής επισημαίνει, ότι οι προτάσεις αυτές, που αξιοποιούν τις υφιστάμενες δομές του Τ.Ε.Ι., αφενός συμβάλλουν στην περαιτέρω ενίσχυση της παρεχόμενης παιδείας και αφετέρου εξυπηρετούν την ανάγκη εξοικονόμησης κόστους και δαπανών για την παιδεία, χωρίς όμως να μειώνεται η ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

«Δεν είναι τουλάχιστον ηθικό, ο υπουργός να δημιουργεί τέσσερα ερευνητικά κέντρα στη Θράκη, το ένα για το πετρέλαιο και η Καβάλα, η μόνη περιοχή που εξορύσσει πετρέλαιο στην Ελλάδα, να μην είναι μέσα», δήλωσε.

Για τους λόγους αυτούς, ερωτά τον υπουργό Παιδείας αν θα εγκρίνει τις παραπάνω προτάσεις του Τ.Ε.Ι. Α.Μ.-Θ. και ποιο θα είναι το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των προτάσεων.

http://www.k-tipos.gr/ktipos/detail.php?ID=54008

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top