0

Την έντονη κινητοποίηση όλων των τοπικών παραγόντων, ζήτησε ο Περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης, για την ανατροπή του αρχικού σχεδιασμού του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, με βάση τον οποίο εξαιρείται η κατασκευή του Μεγάλου Περιφερειακού δακτυλίου της Αλεξανδρούπολης, που θα συνέδεε το λιμάνι με την Εγνατία και θα παρέκαμπτε  όλη την κίνηση των διερχόμενων οχημάτων από το κέντρο της πόλης.

Μιλώντας σήμερα στον STATUS 94.2, ο κ. Παυλίδης επιβεβαίωσε τις χθεσινές ανησυχίες του Προέδρου του ΟΛΑ Σταύρου Σταυράκογλου, ο οποίος αποκάλυψε ότι ο Μεγάλος Περιφερειακός δεν περιλαμβάνεται στις προτάσεις που ψήφισε το προηγούμενο Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΑΘ, προς το Υπουργείο Υποδομών για το Στρατηγικό Πλαίσιο Επενδύσεων Μεταφορών. Αντιθέτως προκρίνονται έργα, όπως η σύνδεση της Καβάλας με το σιδηροδρομικό δίκτυο, προϋπολογισμού 100 εκατομμυρίων!

Δεν επαρκούν τα διαθέσιμα κονδύλια και θα πρέπει να προσαρμοστούμε, κατασκευάζοντας ένα αντίστοιχο έργο εξυπηρέτησης ίδιου σκοπού, με πολύ περιορισμένες απαιτήσεις, είπε με αφοπλιστική ειλικρίνεια ο Περιφερειάρχης. Οι στοχεύσεις και οι προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν είναι πλέον οι υποδομές, αλλά η επιχειρηματικότητα και η καινοτομία. «Όταν χρηματοδοτούσε υποδομές, εμείς ως Περιφερειακή Διοίκηση και γενικότερα ως τοπικοί πολιτειακοί φορείς, επικεντρώναμε αλλού το ενδιαφέρον μας» κατέληξε ο κ. Παυλίδης.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της ημέρας ο Περιφερειάρχης ΑΜΑΘ, θα επικοινωνήσει με τον Υπουργό Υποδομών Μιχάλη Χρυσοχοίδη, για την εξεύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης…

http://ithraki.com/article/129

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top