0

Με την έκδοση ενός ιστορικού, μεταλλευτικού λευκώματος επισφράγισε ο Σύνδεσμος Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων τον εορτασμό για τα 90 χρόνια συνεχούς και αδιάκοπης λειτουργίας του.

Οι υπηρεσίες του ΣΜΕ ανέλαβαν  να συλλέξουν ιστορικές πληροφορίες, όπως και φωτογραφικό υλικό, προκειμένου, σε μία έκδοση όπως αυτή που επιμελήθηκαν, να αναδείξουν την ιστορική πορεία των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων στην Ελλάδα.

Μια ιστορία γεμάτη από συνεχείς προσπάθειες για την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου της χώρας, προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας. Δηλαδή, σε συνδυασμό με τα οικονομικά οφέλη, την περιφερειακή ανάπτυξη και τη στήριξη της εθνικής οικονομίας, με προσοχή σε σχέση με το περιβάλλον, τις τοπικές κοινωνίες και τα θέματα Υγιεινής και Ασφάλειας. Μία ιστορία σκληρής προσπάθειας και μόχθου όλων των συμμετεχόντων, από το μεταλλειοκτήτη και τον ιδιοκτήτη λατομείου μέχρι τον τελευταίο εργάτη, με όραμα την προκοπή του τόπου.

Το Λεύκωμα αυτό αποτελεί ένα έργο, πολύτιμη παρακαταθήκη για το μέλλον, για τους επόμενους που θα συνεχίσουν να χαράσσουν νέους δρόμους ανάπτυξης, έχοντας τα ηνία της ελληνικής εξορυκτικής βιομηχανίας και του Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων.

Δείτε το λεύκωμα:

https://drive.google.com/file/d/0BxCXgqGaKHJkczE3U0FyVktFVXM/view

http://www.hellas-gold.com/press-room/news/96-90-xronia-ellinikis-metalleias-leikoma-metalleitikis-istorias-apo-ton-sme

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top