0

Το αργότερο μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου, θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες για την σιδηροδρομική σύνδεση του Λιμανιού της Αλεξανδρούπολης με το δίκτυο του ΟΣΕ. Ο Πρόεδρος του Ο.Λ.Α. Σταύρος Σταυράκογλου, αποκάλυψε σήμερα στον STATUS 94.2, ότι ήδη υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από επιχειρηματικούς ομίλους, για να αξιοποιήσουν τις νέες υποδομές και να αναπτύξουν μεταφορικό έργο, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των εργασιών, συνδυάζοντας τις λιμενικές εγκαταστάσεις της Αλεξανδρούπολης με το σιδηροδρομικό δίκτυο. Παράλληλα, με καλούς ρυθμούς εκτελούνται και τα έργα για την εκβάθυνση του λιμανιού, που αναμένεται να ολοκληρωθούν τον Οκτώβριο του 2015, με βάση την προγραμματική σύμβαση.

Ακούστε την συνέντευξη:

http://ithraki.com/article/125

Σταυράκογλου: «Όποιος δημιουργεί ηθελημένα ή αθέλητα, προβλήματα στον στόχο της οδικής σύνδεσης του Λιμανιού, είναι εχθρός της πόλης»

«Όποιος δημιουργεί ηθελημένα ή αθέλητα, προβλήματα στον στόχο της οδικής σύνδεσης του Λιμανιού, είναι εχθρός της πόλης»! Μ’ αυτή τη φράση ο Πρόεδρος του Ο.Λ.Α. Σταύρος Σταυράκογλου, σχολίασε σήμερα στον STATUS 94.2, την εξέλιξη που προέκυψε μετά το προηγούμενο Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΑΘ, όπου ψηφίστηκε η πρόταση της Περιφέρειας προς το Υπουργείο, για το Στρατηγικό Πλαίσιο Επενδύσεων Μεταφορών. Από τον σχεδιασμό που ψήφισαν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, απουσιάζει το έργο του Μεγάλου Περιφερειακού Δακτυλίου της Αλεξανδρούπολης, που θα συνδέει το Λιμάνι με την Περιφερειακή οδό και εν συνεχεία με την Εγνατία.

Ο κ. Σταυράκογλου μίλησε για λάθη και παραλείψεις κυρίως υπηρεσιακών παραγόντων, και αναφέρθηκε στον Διευθυντή Ανάπτυξης της Περιφέρειας, κ. Καλούδη, αποδίδοντάς του τμήμα της ευθύνης που του αναλογεί. Ο κ. Σταυράκογλου κατέληξε λέγοντας, πως δεν είναι δυνατόν να συμπεριλαμβάνονται έργα όπως η σιδηροδρομική σύνδεση της Καβάλας και να εξαιρείται ο Περιφερειακός της Αλεξανδρούπολης, που θα δώσει πνοή στην πόλη με την ανάπτυξη της εμπορικής δραστηριότητας του λιμανιού.

Ακούστε την συνέντευξη:

http://ithraki.com/article/124

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top