0

Η διοργάνωση φέτος στην Αθήνα, της μεγάλης διεθνούς συνάντησης εκατοντάδων ταξιδιωτικών bloggers και συγγραφέων τουριστικών media, από περίπου 50 χώρες, αποτελεί σημαντική επιτυχία, και μάλιστα μια χρονιά που – όπως δείχνουν τα στοιχεία του οκταμήνου - η ελληνική πρωτεύουσα επιστρέφει δυναμικά στον διεθνή τουριστικό χάρτη.

Η παρουσία για τέσσερις μέρες στην Αθήνα, εκατοντάδων ταξιδιωτικών bloggerς, τουριστικών συντακτών, συγγραφέων, παραγόντων και επαγγελματιών της διεθνούς τουριστικής αγοράς προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία για την ανάδειξη διεθνώς, της ελληνικής πρωτεύουσας σε αυτόνομο τουριστικό προορισμό. Πρόκειται για το μεγαλύτερο και πιο απαιτητικό media fam trip που έχει μέχρι σήμερα φιλοξενήσει η πόλη.

Η διοργάνωση Travel Bloggers Exchange – TBEX Europe 2014 θα διεξαχθεί στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών, στις 23 - 25 Οκτωβρίου.

Την πρώτη ημέρα του TBEX Europe 2014, στις 23 Οκτωβρίου, το Γραφείο Συνεδρίων και Επισκεπτών του δήμου Αθηναίων - ACVB, με τη συνεργασία της Frontstage και του Αθηνοράματος, διοργανώνει εκδήλωση καλωσορίσματος των συμμετεχόντων στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων. Έχει διαμορφωθεί ένας πολυχώρος Ελληνικής Γαστρονομίας καθώς και Πολιτισμού και Αναψυχής, όπου θα παρουσιαστούν καλλιτεχνικές εκθέσεις με την υποστήριξη του ΝΕΟΝ, προβολές ντοκιμαντέρ για την ελληνική κουλτούρα, τον τουρισμό και την ιστορία καθώς και μία συναυλία σύγχρονης ελληνικής μουσικής ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθούν δοκιμές Ελληνικών γεύσεων από το Farmer’s Republic, Μάνη-Μάνη, Aleria και Νομαδική Κουζίνα καθώς και Ελληνικών κρασιών.

Τη δεύτερη μέρα της διοργάνωσης, θα γίνει η εκδήλωση του μεγάλου διεθνή χορηγού του TBEX 2014 (Expedia) ενώ το Σάββατο 25 Οκτωβρίου θα διοργανωθεί η αποχαιρετιστήρια εκδήλωση από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών & με συνδιοργανωτές τους καταστηματάρχες της "Pandrossou Street Market" οι οποίοι θα διοργανώσουν ένα Street Party, με φαγητό, ποτά καθώς και μουσικά και καλλιτεχνικά δρώμενα από τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων - ΟΠΑΝΔΑ και με την συμμετοχή καλλιτεχνών της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Η βραδιά θα κλείσει στην πλατεία Αγ. Ειρήνης.

Για τους συμμετέχοντες στο TBEX Europe 2014, έχουν ετοιμαστεί περίπου 70 ειδικές προτάσεις περιηγήσεων προκειμένου οι δημοσιογράφοι & μπλόγκερς, ανάλογα με τις προτιμήσεις τους, να επισκεφτούν περιοχές της μητροπολιτικής Αθήνας και να έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών και υποδομών της πόλης, προωθώντας, μέσω της εμπειρίας τους, το τουριστικό της προϊόν.

Μετά την ολοκλήρωση του TBEX, σε συνεργασία με τον ΕΟΤ, θα διοργανωθούν fam trips και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, όπως στο Πήλιο/Βόλο, στην Πελοπόννησο και στην Ήπειρο, ενώ το visitmeteora θα διοργανώσει ταξίδι εξοικείωσης στα Μετέωρα, το TCB στη Θεσσαλονίκη καθώς και μία κρουαζιέρα στις Κυκλάδες από την Louis Cruises.

Η διοργάνωση γίνεται από τον δήμο Αθηναίων, το Υπουργείο Τουρισμού, την Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του δήμου Αθηναίων, (ΕΑΤΑ), το Athens Convention & Visitors Bureau (ACVB). Συνδιοργανωτής είναι ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ).

http://www.thetoc.gr/taksidia/article/tbex-2014-erxontai-1000-taksidiwtikoi-mplogker-stin-athina

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top