0

Ένα οκτάμηνο σχεδόν, από την κήρυξη σε πτώχευση της εταιρείας τον περασμένο Μάρτιο κι ενώ το δίκτυο με το σήμα «Νeoset» αριθμεί αισίως 28 καταστήματα ανά την Ελλάδα, μέσω της Furniture New Line, το δικαστικό σήριαλ για την άλλοτε κραταιά εταιρεία επίπλων συνεχίζεται.

Τώρα, με εξώδικη επιστολή του, o σύνδικος πτωχεύσεως της NEOSET , ζήτησε την άμεση παύση της χρήσης και εκμετάλλευσης των σημάτων ιδιοκτησίας της πτωχευμένης, τα οποία εκμεταλλεύεται το δίκτυο franchising της Κυπριακής offshore Hazarezo ltd, μέσω της θυγατρικής της, στην Ελλάδα, εταιρείας Furniture New Line. Ειδικότερα, επειδή η σύμβαση master franchising μεταξύ NEOSET και HAZAREZO ανήκει στην κατηγορία συμβάσεων που λήγει αυτοδίκαια με την κήρυξη του franchisor σε κατάσταση πτώχευσης, ο σύνδικος της πτώχευσης της NEOSET ζήτησε από την HAZAREZO και την Furniture New Line ΜΕΠΕ να παύσουν άμεσα την χρήση των σημάτων που ανήκουν στην NEOSET και προσέφυγε στο αρμόδιο δικαστήριο, ζητώντας άδεια εκμετάλλευσης των σημάτων αυτών στο πλαίσιο της πτωχευτικής διαδικασίας.

Έτσι, «τα υποτιθέμενα», όπως αναφέρεται στην εξώδικη δήλωση, «δικαιώματα χρήσης και εκμετάλλευσης των σημάτων NEOSET, από το παράλληλο δίκτυο διανομής της HAZAREZO, που σιωπηρά υποκατέστησε και απορρόφησε το προϋφιστάμενο της πτωχεύσεως δίκτυο της NEOSET, καταρρίπτονται, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το καταναλωτικό κοινό , που παραπλανηθέν θεωρούσε,  προσερχόμενο στα καταστήματα του δικτύου αυτού, ότι συναλλασσόταν με την ίδια την NEOSET».

Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε συνέχεια της κήρυξης σε πτώχευση της ισχυρής και άκρως επιτυχημένης στο χώρο του επίπλου εταιρείας του κ. Κ. Αλεξανδράκη, η οποία είχε προσφύγει προ διετίας στις διαδικασίες του άρθρου 99. Από πλευράς των εργαζομένων, μετά την απορρίψη του αιτήματος υπαγωγής στο άρθρο 99, έγινε η αίτηση πτώχευσης σε μία προσπάθεια  διαφύλαξης των οφειλομένων τους με το σκεπτικό ότι όλα τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένου και του ‘’πολύτιμου’’ σήματος, θα αξιοποιηθούν προκειμένου να λάβουν μέρος των οφειλομένων.

Παρόλ’ αυτά, η FNL εξακολουθεί κανονικά να διαχειρίζεται το σήμα ‘’Νeoset’’, την εκμετάλλευση του οποίου έχει αναλάβει για περίοδο 40ετίας. Η FNL έχει υποστηρίξει ότι δε σχετίζεται με τις προηγούμενες δικαστικές εμπλοκές της οικογένειας Αλεξανδράκη με πρώην εργαζομένους και πιστωτές- εξ’ ού μάλιστα και έχει ‘’επενδύσει’’ στο όνομα ‘’Νeoset’’, έχοντας στην ομπρέλα της ένα δίκτυο 28 καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα. Όπως περιγράφεται στο προφίλ της εταιρείας στο επίσημο site της «η εταιρεία “FURNITURE NEW LINE ΕΠΕ” (FNL), δραστηριοποιείται στο χώρο του επίπλου στην Ελλάδα και το εξωτερικό ως δικαιοπάροχος με δικαίωμα χρήσης των σημάτων “NEOSET” “NEOSET ΚΟΥΖΙΝΑ” και “ΝΕΟΚΑΤΟΙΚΕΙΝ”. Λειτουργεί ως διαχειριστής του νέου δικτύου επίπλων μάρκας NEOSET και έχει την ευθύνη για τις υπηρεσίες: ανάπτυξης και διεύρυνσης του δικτύου του brand neoset, συμβουλευτικής υποστήριξης και οργάνωσης δράσεων των καταστημάτων (στα επίπεδα ανάπτυξης και σχεδιασμού προϊόντων, σχεδιασμού και οργάνωσης καταστημάτων, marketing, προώθησης και επικοινωνίας). Η FNL εγγυάται την υψηλή και σταθερή ποιότητα των προϊόντων NEOSET καθώς και την άριστη εξυπηρέτηση των πελατών του δικτύου με συμβάσεις που έχει συνάψει με επιλεγμένους Έλληνες προμηθευτές και franchisees αντίστοιχα.»

Η FNL διαχειρίζεται ένα δίκτυο συνεργατών, νέων αλλά και παλιότερων -επί εποχής Κ. Αλεξανδράκη- ανά την Ελλάδα, ενώ η παραγωγή έχει δοθεί σε εξωτερικές παραγωγικές μονάδες (σ.σ. η εταιρεία Neoset διέθετε δικές της παραγωγικές εγκαταστάσεις), οι οποίες τηρούν  συγκεκριμένες προδιαγραφές, τις οποίες θέτει η FNL για το brand της Νeoset.

Yπενθυμίζεται εδώ ότι το νέο  ''καθεστώς'' με το οποίο λειτουργεί πλέον το σήμα της Neoset μέσω  της New Line Furniture έχει αμφισβητηθεί ευρέως από τους πρώην εργαζόμενους της εταιρείας -και όχι μόνο- αφού είχε φθάσει πρίν από ένα χρόνο  ακόμη και στη Βουλή υπό τη μορφή επερώτησης από τον βουλευτή Ευβοίας Κ. Μαρκόπουλο με δεδομένου ότι, μεταξύ άλλων, παλιά στελέχη της εταιρείας του κ. Αλεξανδράκη εργάζονται στη νέα εταιρεία.

http://www.newmoney.gr/article/69828/titloi-teloys-gia-diktyo-neoset-olo-paraskinio

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top