0

Μία περίπτωση κλοπής, συνηθισμένη για τα αστυνομικά δεδομένα της περιοχής μας, αποκάλυψε ένα στοιχείο ασυνήθιστο που σχετίζεται με την ταυτότητα του δράστη, ο οποίος είναι εργαζόμενος στο τουρκικό προξενείο Κομοτηνής. Το πρόβλημα επιβίωσης πιθανόν δεν είναι αυτό που οδήγησε τον 42χρονο υπάλληλο να προβεί στην κλοπή και πλέον να αντιμετωπίζει περιπέτειες με τη δικαιοσύνη, αφού ως εργαζόμενος για πολλά χρόνια στο προξενείο λάμβανε το μισθό του.

Η περίπτωσή του πάντως είναι για ένα ακόμα λόγο ιδιαίτερη, αφού διεπράχθη σε χώρο που παρακολουθείται από κλειστό κύκλωμα κάμερας, γεγονός που καθιστά εύκολη την ανακάλυψη της ταυτότητας του δράστη, κάτι που προφανώς δε σκέφτηκε ο ίδιος και έτσι ενήργησε ελαφρά την καρδία σε ένα κατάστημα που παρακολουθείται 24 ώρες το 24ωρο. Αναδεικνύεται η επιπολαιότητα με την οποία έδρασε για να αποσπάσει το πορτοφόλι ενός συμπολίτη του.

Όλα συνέβησαν μέσα σε κεντρικό κατάστημα κινητής τηλεφωνίας της Κομοτηνής, το οποίο ο 42χρονος επισκέπτονταν συχνά, αφού ήταν πελάτης της εταιρείας.
Με τρόπο που κινήθηκε δεν έγινε αντιληπτός, τουλάχιστον αμέσως, και έτσι ο δράστης κατάφερε να αποσπάσει το πορτοφόλι ενός 67χρονου, το οποίο περιείχε διόλου ευκαταφρόνητο ποσό. Έστω και με κάποια καθυστέρηση το θύμα κατάλαβε ότι είχε πέσει θύμα κλοπής και αμέσως έκανε καταγγελία στην αστυνομία.

Το τμήμα Ασφαλείας ενεργώντας άμεσα εντόπισε και συνέλαβε τον δράστη, κάνοντας χρήση βέβαια και της τεχνολογίας, αφού αξιοποίησε το οπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του καταστήματος.

Το βίντεο με τον 42χρονο να κλέβει το πορτοφόλι πρόδωσε αμέσως την ταυτότητά του, αφού ο ίδιος είναι πρόσωπο γνωστό στην τοπική κοινωνία, πολύ δε περισσότερο στους αστυνομικούς, λόγω της εργασίας του στο τουρκικό προξενείο.

ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ 42ΧΡΟΝΟΥ

Το επίσημο αστυνομικό δελτίο που εκδόθηκε χθες το μεσημέρι αναφέρει: «Εξιχνιάστηκε, ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών του τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, κλοπή πορτοφολιού, που είχε διαπραχθεί στις 14-10-2014 το πρωί στην πόλη της Κομοτηνής.  Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθη στις 15-10-2014 το μεσημέρι, στην Κομοτηνή, από τους παραπάνω αστυνομικούς, 42χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπές. Αναλυτικότερα, ο δράστης εισήλθε σε κατάστημα της πόλης και αφαίρεσε από την τσέπη 67χρονου ημεδαπού, πελάτη του καταστήματος, χωρίς να γίνει αντιληπτός, ένα πορτοφόλι, το οποίο περιείχε το χρηματικό ποσό των 340 ευρώ. Μετά την καταγγελία του περιστατικού, υπήρξε άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών, οι οποίοι πραγματοποίησαν έρευνες, κατά τη διάρκεια των οποίων εντόπισαν και συνέλαβαν τον 42χρονο, δράστη της κλοπής.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής».

Ο 42χρονος υπάλληλος, που συνήθιζε λόγω των καθηκόντων του, κυρίως στο παρελθόν να βρίσκεται πολύ κοντά στον εκάστοτε πρόξενο, χρειάστηκε τη συνδρομή δικηγόρου. Πάντως η εισαγγελέας δεν απήγγειλε κατηγορίες, αλλά διέταξε να διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση, διότι, όπως υποστήριξε ο δικηγόρος του δράστη Ιλχάν Αχμέτ, «το μόνο στοιχείο που υπάρχει στη δικογραφία είναι το οπτικοακουστικό υλικό και εμείς αμφισβητούμε τις εικόνες αυτές».

Η υπόθεση βρίσκεται προς τον το παρόν στην προανάκριση και αναμένεται με ενδιαφέρον η εξέλιξή της.

http://www.xronos.gr/detail.php?ID=94819

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top