0

Η απουσία σχεδιασμού και συντονισμένης πολιτικής στην αντιμετώπιση των αδέσποτων ζώων του δήμου Ξάνθης αναδεικνύεται ως ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τους δημότες της πόλης μας! Είναι αυτό το αιτιατό αποτέλεσμα που πολλοί συμπολίτες μας έχουν δεχτεί επιθέσεις από αδέσποτα σκυλιά και έχει κινδυνεύσει η ζωή τους, είναι αυτό που οδηγεί στις δικαστικές αίθουσες τους εκάστοτε αρμόδιους αντιδημάρχους. Παρότι όμως είναι χρόνιο το πρόβλημα και κατά καιρούς έχουν επιχειρηθεί αποσπασματικά προσπάθειες να αντιμετωπιστεί με στειρώσεις είτε με την κατασκευή κυνοκομείου, δεν υπήρξαν θεαματικά αποτελέσματα. Τα αδέσποτα αντί να μειώνονται αυξάνονται και οι συμμορίες σκύλων έχουν γίνει ο φόβος και ο τρόμος των παιδιών στις γειτονιές της πόλης αλλά κάνουν και «κατάληψη» σε δημόσια κτίρια. Πρόσφατη είναι η επίθεση σκύλου σε υπάλληλος της Π.Ε. Ξάνθης που ανέφερε σε σχόλιό του το «Ε» στο χθεσινό φύλλο) ενώ μέσα στο 2014 έχουν καταγγελθεί τουλάχιστον 4 – 5 επιθέσεις. Η πιο σημαντική όμως είναι αυτή σ’ ένα τετράχρονο κοριτσάκι στην πλατεία πριν 6 χρόνια που αυτές τις μέρες εκδικάζεται το αστικό μέρος της υπόθεσης.

Το χρονικό της …επίθεσης

Πατέρας και κόρη βγήκαν βόλτα στην πλατεία απογευματινές ώρες. Ο πατέρας κάθισε σε μια καφετέρια της πλατείας, το κοριτσάκι έπαιζε αμέριμνο υπό το βλέμμα του. Σε μια στιγμή το πλησίασαν κάτι σκυλιά. Το παιδί δεν φοβήθηκε γιατί ήταν εξοικειωμένο μ’ αυτά καθότι η οικογένεια έχει σκυλί. Τελείως αναίτια το ένα απ αυτά ένα μαύρο μεγάλο, βάρους 50 κιλών(!) όρμησε στο παιδί και του κατάφερε δύο δαγκωνιές στο πρόσωπο.

Δημιουργήθηκε πανικός το παιδί αιμόφυρτο πονούσε και έκλαιγε, ο πατέρας που δεν πρόλαβε ν’ αντιδράσει γιατί ήταν αιφνιδιαστική η επίθεση και οι περαστικοί που έτρεξαν να βοηθήσουν και να κυνηγήσουν τα σκυλιά… Το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και του έγιναν 6 ράμματα κάτω από το μάτι και άλλα 6 πάνω από το χείλος που υπέστη και την μεγαλύτερη βλάβη. Οι γιατροί είπαν ότι πρέπει να κάνει πλαστική επέμβαση στα 19 της χρόνια οπότε θα ολοκληρωθεί η ανάπτυξή της γιατί αν κάνει όσο είναι μικρή μπορεί να ξαναχρειαστεί . Το κορίτσι τώρα είναι 10 χρονών και φέρει τα σημάδια της επίθεσης στο πρόσωπο αλλά και στην ψυχή της. Παρότι ο πατέρας και η οικογένεια την βοήθησαν και της έχουν χαρίσει ένα δικό της σκυλί ώστε να μη πάψει να αγαπά τα ζώα ωστόσο ιδιαίτερα το πρώτο διάστημα υπέφερε από φοβίες.

Καταδικάστηκε πρωτόδικα ο Τ. Θεοδωρίδης . Στις 5 Νοέμβρη εκδικάζεται η έφεσή του

Για το θέμα «σύρθηκε» στα δικαστήρια ο τότε υπεύθυνος αντιδήμαρχος κ. Τάσος Θεοδωρίδης – όπως προβλέπεται από το νόμο - ο οποίος πρωτόδικα καταδικάστηκε σε 9 μήνες φυλάκιση. Άσκησε έφεση η οποία και εκδικάζεται στις 5 Νοεμβρίου. Επίσης αυτές τις μέρες εκδικάζεται το αστικό μέρος της υπόθεσης που αφορά διεκδίκηση αποζημίωσης από το δήμο. Όπως έγινε γνωστό το σκυλί ήταν στειρωμένο, αυτό όμως δεν το έκανε λιγότερο επιθετικό.

Επιτέλους! Χρειάζεται σχεδιασμός δράσης – Υπάρχουν καλά παραδείγματα

Όπως γίνεται φανερό το πρόβλημα είναι υπαρκτό και διαιωνίζεται και καθιστά αναγκαίο το σχεδιασμό από την νέα δημοτική αρχή μιας πολιτικής αντιμετώπισης. Επιτέλους υπάρχουν καλά πρότυπα παραδείγματα σ’ άλλες πόλεις της χώρα ή της Ευρώπης. Ας τα αντιγράψουν…

http://www.empros.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=15648

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top