0

Στη δημοπράτηση των παλιών και εγκαταλελειμμένων προϊόντων της παράνομης εξόρυξης μαρμάρινων όγκων από τα λατομεία του νησιού, αποφάσισε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Θάσου στην τελευταία συνεδρίασή του.

Στην καταμέτρηση που ολοκλήρωσε πρόσφατα η αρμόδια υπηρεσία του νησιωτικού δήμου γίνεται αναφορά για ύπαρξη 3.875 τόνων μαρμάρου στην περιοχή του λατομείου Παυλίδης Α.Ε., 1.481 τόνων στην περιοχή του λατομείου Βαρέτο-Μιχελάκης – Λαζαρίδης, 220 τόνων παραπλεύρως του λατομείου Μακεδονικά-Κυριακίδης και 1.143 τόνων στην περιοχή του ίδιου λατομείου.

Το πόρισμα της οικονομικής υπηρεσίας αποτιμά ότι τα έσοδα που θα έρθουν στον Δήμο Θάσου από τη δημοπράτηση των συγκεκριμένων όγκων, προέλευσης παράνομης εξόρυξης, ανέρχονται στις 100.000 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι Νίκος Χρυσάφης και Χαρίκλεια Κυριατζίδου υπερψήφισαν το θέμα, αν και επισήμαναν ότι πρέπει θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι προβλεπόμενες νομικές ενέργειες, ώστε να μην υπάρξουν ενστάσεις που θα δημιουργήσουν προβλήματα και θα μπλοκάρουν τη δημοπρασία.

Θα τηρηθούν όλες οι νόμιμες ενέργειες

Ο δημοτικός σύμβουλος Μηνάς Βλαστάρης συνεχάρη τη διοίκηση του Δήμου για την πρωτοβουλία, ωστόσο καταψήφισε την εισήγηση, υπογραμμίζοντας ότι δεν υπάρχει σωστή νομική όδευση για την έναρξη των διαδικασιών δημοπρασίας και επισήμανε πως οι όγκοι από παράνομη πράξη θα έπρεπε ή να έχουν κατασχεθεί, ή να έχουν δεσμευτεί από τον ίδιο τον Δήμο. Με την άποψη του Μηνά Βλαστάρη συμφώνησε και ο δημοτικός σύμβουλος Λευτέρης Μερέσης, που συμπλήρωσε χαρακτηριστικά: πως «δεν θέλω να πάω στα δικαστήρια».

Ο δήμαρχος Κώστας Χατζηεμμανουήλ τόνισε πως οι συγκεκριμένοι όγκοι έχουν βρεθεί εγκαταλελειμμένοι εδώ και χρόνια στις περιοχές των παραπάνω λατομείων, από τα οποία έχουν ήδη γίνει διοικητικές αποβολές στους ιδιοκτήτες τους. Τέλος, πρόσθεσε πως θα γίνουν όλες οι απαραίτητες νόμιμες ενέργειες για να μην υπάρξουν προβλήματα επί της διαδικασίας.

http://www.xronometro.com/thassos-marmara-2/

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top