0

Κινητικότητα διαπιστώθηκε χθες στον χώρο των αποθηκών στο κεντρικό λιμάνι. Όπως εκ των υστέρων αποδείχθηκε προσωπικό του λιμεναρχείου Καβάλας άδειασε ένα μεγάλο μερος του πρώτου κτηρίου των αποθηκών, μεταφέροντας τον εξοπλισμό του στο απέναντι κτήριο του απεντομωτηρίου. Με λίγα λόγια η πρώτη από τις αποθήκες αδειάζει, μήνυμα ότι έρχεται η ώρα που όλες οι αποθήκες που βρίσκονται στο κεντρικό λιμάνι να κατεδαφισθούν. Στην ίδια αποθήκη υπάρχουν εκθέματα του ναυτικού μουσείου, τα οποία επίσης πρέπει ν΄ απομακρυνθούν.

Βάσει πληροφοριών στις υπόλοιπες αποθήκες δεν υπάρχουν τέτοια προβλήματα, δηλαδή οι αποθήκες είναι άδειες, είτε έχουνε σκουπίδια. Ο επενδυτής, συγκεκριμένα η εταιρία του Σωτήρη Γεωργούλια, επιβεβαιώνει τις πληροφορίες ότι την ερχόμενη εβδομάδα μετά την Τρίτη, πρόκειται να γίνει το πολυσυζητημένο πολυαναμενόμενο έργο της κατεδάφισης του συνόλου των αποθηκών.

Η εταιρία έλαβε τη σχετική άδεια από την πολεοδομία. Μετά την ολοκλήρωση της κατεδάφισης θα προσκομίσει στην υπηρεσία τα απαραίτητα στοιχεία και φωτογραφίες του χώρου προκειμένου γρήγορα να λάβει άδεια για την ανέγερση του νέου κτηρίου.

Πρόκειται για ένα κτήριο, ισόγειο, ορόφου, μέτριο, κτήριο υποδοχής και εξυπηρέτησης του κοινού.
Εάν όλα πάνε καλά, τότε φυσικά πριν από το τέλος του χρόνου – αυτό εξαρτάται από την πολεοδομία Καβάλας – θ΄ αρχίσουν οι εργασίες για την κατασκευή του κτηρίου, που διαρκέσουν κάποιους μήνες, προκειμένου να είναι το κτήριο έτοιμο να λειτουργήσει το καλοκαίρι του 2015.

Πως όμως θα εξελιχθεί το έργο της κατεδάφισης των αποθηκών. Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της εταιρίας του κ. Σωτήρη Γεωργούλια, η κατεδάφιση αυτών των κτηρίων, θα είναι εύκολη και απλή διαδικασία. Αντίθετα για τρεις και τέσσερεις ημέρες θα πρέπει να απομακρυνθούν με φορτηγά όλα όσα υλικά θα προκύψουν μετά την κατεδάφιση, αλλά και τα σκουπίδια, απορρίμματα και μπάζα που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή των αποθηκών.

Τα τελευταία χρόνια η εταιρία του κ. Γεωργούλια πίστεψε τον Οργανισμό Λιμένα, αποδέχτηκε την πρόκληση, ανέλαβε το έργο της αξιοποίησης των παλιών αποθηκών.

Υπήρξε όμως μεγάλη καθυστέρηση λόγω γραφειοκρατίας, η οποία όλα δείχνουν ότι φτάνει στο τέλος της. Ελπίζουμε ότι η πολεοδομία Καβάλας γρήγορα θα αντιδράσει όταν ολοκληρωθεί το έργο της κατεδάφισης, προκειμένου άμεσα να χορηγήσει στην εταιρία του κ. Γεωργούλια την άδεια για την ανέγερση του καινούριου κτηρίου.

Στην περιοχή του κεντρικού λιμανιού, πολύ κοντά στις αποθήκες που θα κατεδαφιστούν υπάρχουν δύο κοντέινερ. Αυτά βρέθηκαν στο σημείο μετά από πρωτοβουλία του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας. Στα κοντέινερ θα αποθηκευθεί εξοπλισμός αντιρυπαντικής δραστηριότητας. Ένα κοντέινερ θα μείνει στο κεντρικό λιμάνι της Καβάλας, για να είναι έτοιμο να χρησιμοποιηθεί σε κάθε ενδεχόμενο κι ένα δεύτερο θα μεταφερθεί στο νέο λιμάνι «Φίλιππος Β΄».

Το λιμεναρχείο Καβάλας θα χρησιμοποιήσει για τον εξοπλισμό του τον χώρο του απεντομωτηρίου, ενώ η περιοχή που σήμερα παρουσιάζει μία άσχημη εικόνα – οι παλιές αποθήκες – θα είναι σύντομα μια περιοχή εντελώς διαφορετική. Εκεί θ΄ αναπτυχθεί επενδυτική δραστηριότητα που θα φέρει τα πάνω – κάτω στο σημείο όπου συνήθως δένουν τα κρουαζιερόπλοια κι αποβιβάζονται οι τουρίστες που μεταφέρουν.

http://www.proininews.gr/10/22/επιτέλους-κατεδαφίζονται-οι-αποθήκε/

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top