0

Την επαναλειτουργία της Σχολής Αστυφυλάκων Ξάνθης, η οποία σήμερα συνεχίζει να λειτουργεί ως Κέντρο Κράτησης Λαθρομεταναστών από τον Αύγουστο του 2012, ζητά το Σωματείο Ιδιοκτητών Ταξί Ξάνθης με πανό που αναρτήθηκε σήμερα το πρωί στην πιάτσα των ταξί επί της οδού Ηρώων.

Να θυμήσουμε ότι τον Αύγουστο του 2012 στη Σχολή Αστυφυλάκων Ξάνθης μεταφέρθηκαν εν μία νυκτί εκατοντάδες λαθρομετανάστες, συλληφθέντες από την επιχείρηση σκούπα Ξένιος Ζεύς, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις σύσσωμης της τοπικής κοινωνίας (φορέων, ελεύθερων επαγγελματιών, οργανώσεων και απλών πολιτών) παρά τις όποιες διαβεβαιώσεις κυβερνητικών στελεχών περί προσωρινού κλεισίματος και επαναλειτουργία της Σχολής Δοκίμων Αστυφυλάκων Ξάνθης σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε, για πολλούς και διάφορους λόγους, πρέπει να ικανοποιηθεί η επιθυμία της τοπικής κοινωνίας, που δεν είναι άλλη από την επαναλειτουργία της.

Η Σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων Ξάνθης ιδρύθηκε με το Π.Δ. 321/94 και λειτούργησε για πρώτη φορά τον Ιανουάριο του 1996. Οι κτιριακές εγκαταστάσεις βρίσκονται στο 2ο χλμ. Ε.Ο. Ξάνθης – Καβάλας σε οικόπεδο συνολικής έκτασης 16 στρεμμάτων, όπου δύνανται να εκπαιδευτούν έως 500 άτομα.

http://xanthi-eurotaxi.blogspot.com/2014/10/blog-post_31.html


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top