0

Αρκετά ενδιαφέρουσα η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νέστου, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής, με γνωστά τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, τα οποία δημοσίευσε η «ΦτΝ» στην περασμένη της έκδοση.

Το ενδιαφέρον της συνεδρίασης όμως –όπως σχεδόν πάντα άλλωστε- επικεντρώθηκε στα προ ημερησίας διάταξης, αφού τα προκαθορισμένα θέματα εγκρίθηκαν σχεδόν όλα ομόφωνα εκτός δύο εξαιρέσεων.

ΟΙ «ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ» ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Τον λόγο ζήτησε και έλαβε στην αρχή ο Δήμαρχος, ο οποίος τόνισε πως έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα όλο αυτό τον καιρό με τα οικονομικά του Δήμου, την σαφή εικόνα των οποίων ζήτησε από την οικονομική υπηρεσία να αποτυπώσει για να ενημερωθούν τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου.

Ο κος Τσομπανόπουλος θέλησε να αντιπαρέλθει τα όσα διατείνονταν ο προκάτοχός του κος Μιχαηλίδης περί χρηματικού υπολοίπου ύψους 2.800.000 ευρώ, υποστηρίζοντας ότι με βάσει τα οικονομικά στοιχεία που έλαβε από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου τα 2.400.000 ευρώ περίπου είναι δεσμευμένα για συγκεκριμένα έργα και ως εκ τούτου απομένει ένα ποσό ύψους 400.000 ευρώ με τις υποχρεώσεις σε τρίτους όμως να ανέρχονται στις 500.000 ευρώ!

Ο κος Τσομπανόπουλος ακολούθως ενημέρωσε το σώμα για την πρωτοβουλία του Δήμου σε θέματα ανακύκλωσης, αναφερόμενος στην καλύτερη παιδική ζωγραφιά που προκηρύχθηκε ώστε να τοποθετηθεί επάνω στους μπλε κάδους απορριμμάτων.

Ένα θέμα το οποίο έθιξε επίσης «προ ημερησίας» ήταν το πρόβλημα που προέκυψε στο γήπεδο της Πέρνης, όπου υπάρχει παράνομη κατασκευή στον χώρο των κερκίδων (σκέπαστρο από φύλλα αλουμινίου) με αποτέλεσμα –όπως είπε- ο χώρος να αποβεί επικίνδυνος για την ασφάλεια των πολιτών και ως εκ τούτου να μην μπορεί να πάρει άδεια λειτουργίας το γήπεδο. Πρότεινε δε την άμεση απομάκρυνση της κατασκευής, αφήνοντας αιχμές για ακόμη μια φορά στην προηγούμενη διοίκηση Μιχαηλίδη για την στάση της στο όλο θέμα.

Τα αδέσποτα σκυλιά που «πλημμύρισαν» την πόλη πήραν σειρά στην τοποθέτηση του Δημάρχου, λέγοντας ότι το πρόβλημα εστιάζεται κυρίως έξω από τις σχολικές μονάδες όπου συχνάζουν τα αδέσποτα και δημιουργούν προβλήματα στους μαθητές. Εξήγησε δε, ότι αναμένεται στο συγκεκριμένο πρόβλημα να συμβάλλουν σημαντικά τα άτομα που πρόκειται να απασχοληθούν με τα γνωστά «πεντάμηνα» στον Δήμο, ενώ συγχρόνως είπε πως θα εφαρμοστεί και ένα πρόγραμμα στείρωσης και εμβολιασμού των αδεσπότων που βρίσκονται στις συγκεκριμένες περιοχές, αλλά και πρόγραμμα σίτισης με ζωοτροφές, ώστε να μην εκτρέπονται όταν αναζητούν την τροφή τους.

Μικρή αναφορά έκανε ο κος Τσομπανόπουλος για το διήμερο ταξίδι του στις Βρυξέλλες, όπου- όπως ανέφερε- έκανε αρκετές αξιόλογες συναντήσεις και αποκόμισε πολλά θετικά και εκμεταλλεύσιμες για το μέλλον εντυπώσεις και στοιχεία. Τόνισε δε ότι το ταξίδι αυτό επιβάρυνε οικονομικά την Περιφερειακή Ένωση Δήμων και σε καμία περίπτωση τον Δήμο Νέστου.

ΣΑΒΒΑΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ: «ΕΜΕΙΣ ΠΑΝΤΩΣ ΑΦΗΣΑΜΕ ΜΕΤΡΗΤΑ 2.600.000 ΕΥΡΩ…»

Δεικτικός στην τοποθέτησή του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κος Σάββας Μιχαηλίδης, ο οποίος παίρνοντας τον λόγο απάντησε ευθέως στις αιχμές του Δημάρχου σε ότι αφορούσε το πρωταρχικό θέμα που έβαλε στην συζήτηση ο ίδιος αναφορικά με το ταμειακό υπόλοιπο του Δήμου, λέγοντας: «Τα οικονομικά του Δήμου τα είχαμε δείξει κι εμείς. Μιλάμε για ταμειακό υπόλοιπο 2.600.000 ευρώ και αυτή είναι η εικόνα του ταμείου του Δήμου, δεσμευμένα για έργα ή όχι. Σίγουρα πάντως δεν είναι η τραγική εικόνα που συνεχίζετε να χαρακτηρίζετε εσείς»…

Θέλοντας κατ’ αυτό τον τρόπο ο κος Μιχαηλίδης να απο-δείξει στο σώμα ότι ο Δήμαρχος διαφορετικά αντιλαμβάνεται τα οικονομικά του Δήμου έτσι ώστε να μην φανεί το οικονομικό αποθεματικό που έμεινε από την προηγούμενη δημοτική αρχή.

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΑΜΠΕΡΙΑΔΗΣ: «ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΤΑΣΘΑΛΙΕΣ ΣΤΟΝ… ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΜΕ…»

Ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κος Αμπεριάδης, αναφέρθηκε στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο ορεινός όγκος του Δήμου Νέστου (Ορεινό), αναφορικά με τις επικοινωνίες (ΟΤΕ, internet, Digea), για να πάρει αμέσως την απάντηση του Δημάρχου πως το θέμα δεν αφορά τον Δήμο, αλλά τις εταιρείες. Παρόλα αυτά –όπως είπε- ασκήθηκαν πιέσεις στους αρμόδιους φορείς για την όσο το δυνατόν γρηγορότερη τακτοποίηση του προβλήματος.

Ο κος Αμπεριάδης επίσης άφησε αιχμές κατά του προέδρου της ΔΕΥΑΝ κου Γαβριηλίδη, με αφορμή τις δηλώσεις του δευτέρου στην «ΦτΝ», λέγοντας πως δεν συμφωνεί τέτοιου είδους θέματα να βγαίνουν προς τα έξω μέσα από εφημερίδες, αλλά αν υπάρχει πρόβλημα να καταγγέλλεται αρμοδίως στους κρατικούς λειτουργούς (εισαγγελία κλπ)…

Αποστομωτική ήταν η απάντηση του κου Γαβριηλίδη, οποίος παίρνοντας τον λόγο τόνισε πως: «Εγώ έμαθα να λειτουργώ δημοκρατικά στα χρόνια ενασχόλησής μου με την πολιτική. Σε ερώτηση δημοσιογράφου εγώ έδωσα τις απαντήσεις όπως όφειλα. Πρέπει να ενημερώνουμε τον κόσμο, ο οποίος μας ψήφισε και μας έφερε στην καρέκλα που καθόμαστε τώρα κύριε Αμπεριάδη», είπε με νόημα ο κος Γαβριηλίδης παραδίδοντας ένα πρώτο μάθημα στον νεόκοπο δημοτικό σύμβουλο!

«ΟΧΙ» ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ψηφίσθηκαν ομόφωνα όλα εκτός από το 29ο και το 31ο τα οποία καταψήφισαν ο κος Μιχαηλίδης και η παράταξή του. Το ένα αφορούσε την αναστολή άσκησης αρμοδιοτήτων πολεοδομίας από το τμήμα πολεοδομικού σχεδιασμού και αίτημα διοικητικής υποστήριξης του Δήμου Νέστου για άσκηση πολεοδομικών δραστηριοτήτων και το άλλο την παραχώρηση κοινοχρήστων τεμαχίων για τις ανάγκες εκτέλεσης εργασιών για την αποκατάσταση του ΧΑΔΑ Ξηροποτάμου.

Σε ότι αφορά την πολεοδομική υπηρεσία, τέθηκε θέμα αναστολής λειτουργίας της λόγω μείωσης του τεχνικού προσωπικού. Ο διευθυντής της τεχνικής υπηρεσίας κληθείς από τον Δήμαρχο κατά την διάρκεια της συνεδρίασης αναφέρθηκε στην συρρίκνωση του τεχνικού προσωπικού, παρά το γεγονός ότι ο κος Μιχαηλίδης επέμενε ότι στο τέλος το προσωπικό της υπηρεσίας δεν θα μειωθεί αισθητά και άρα δεν υπάρχει λόγος να γίνονται τέτοιου είδους συζητήσεις: «Στον Δήμο Νέστου εργάζονται οκτώ μηχανικοί εκ των οποίων θα μετακινηθούν οι τρεις, ωστόσο μπορεί να λειτουργήσει η υπηρεσία με ΠΕΝΤΕ μηχανικούς»…

Τέλος ο κος Αμπεριάδης ζήτησε από τον Δήμαρχο να ενημερώνεται το σώμα για θέματα που βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως ο έλεγχος διαχείρισης της Β’ Βάθμιας σχολικής επιτροπής, τονίζοντας ότι τέτοιου είδους εκκρεμότητες δεν θα πρέπει να «διαρρέουν» από τα ΜΜΕ αλλά, αν υπάρχουν ατασθαλίες να παραπέμπονται κατ’ ευθείαν στον Εισαγγελέα… Οκος Τσομπανόπουλος υπενθύμισε ότι ο ίδιος είχε κάνει σχετική αναφορά στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο, ότι δεν έγινε η παραλαβή της συγκεκριμένης επιτροπής και πως ζήτησε από αρμόδιο υπάλληλο επίσημη αναφορά με τις παραλείψεις και τις παρατυπίες που είχαν διακριβωθεί.

Οργίλη ήταν η αντίδραση του κου Μιχαηλίδη, ο οποίος εγκάλεσε τον κο Τσομπανόπουλο ως συκοφάντη, λέγοντας πως: «Αν έχετε στοιχεία να πάτε στον Εισαγγελέα. Τέρμα η λάσπη της προεκλογικής περιόδου. Υπάρχει σπατάλη δημοσίου χρήματος, υπάρχει υπεξαίρεση. Να πάτε στον Εισαγγελέα. Όλα τα άλλα που υπαινίσσεστε αποτελούν συκοφαντική δυσφήμιση. Έχετε σπιλώσει έναν άνθρωπο, ενώ έχει αποφανθεί η δικαιοσύνη με απόφαση Εισαγγελέα Εφετών»!

http://www.nestos-press.gr/ikonomikes-diafores-ke-anastoli-litourgias-tis-poleodomias-sti-teleftea-sinedriasi-tou-dimot-simvouliou-nestou/

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top