0

Την απόφασή τους να προβούν σε κατάληψη του δημαρχείου Καβάλας, προκειμένου να εμποδίσουν τον επανέλεγχο των συμβάσεων που έχουν μετατραπεί από ορισμένου σε αορίστου χρόνου σε βάθος 20ετίας, γνωστοποίησαν χθες και οι υπάλληλοι του δήμου, μέσω του αντιπροέδρου του σωματείου εργαζομένων των δήμων Καβάλας και Νέστου, Κωνσταντίνου Δεληπαμίδη.

Στο πλαίσιο της στάσης εργασίας που κήρυξε χθες η Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α., εργαζόμενοι του δήμου Καβάλας συγκεντρώθηκαν στον προαύλιο χώρο του δημαρχείου, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο την αντίθεσή τους σε όσα το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης προωθεί.

Δεν είναι μεταρρύθμιση η απόλυση εργαζομένων

Είμαστε ενάντιοι στον τρόπο που γίνεται ο έλεγχος των συμβάσεων. Στον δήμο Καβάλας έχουμε 59 συναδέλφους, που το θέμα τους αφορά άμεσα. Κάποιοι δεν έχουν πρόβλημα άμεσο, αλλά αν γίνει ο έλεγχος στον δήμο και δεν τους φτάσει ο αριθμός, θα επεκταθούν και στα υπόλοιπα άτομα. Στόχος τους είναι καθαρά και μόνο οι εργαζόμενοι. Δεν είναι μεταρρύθμιση η απόλυση εργαζομένων. Είμαστε υπέρ της αξιολόγησης, όχι όμως της ποσοστιαίας, η οποία έχει στόχο τους εργαζόμενους. Δεν του «βγήκαν» του κ. Μητσοτάκη τα στοιχεία όταν έκανε τον έλεγχο των πιστοποιητικών για να βρει πλαστά πτυχία και τώρα βρίσκει τον τρόπο με την μετατροπή συμβάσεων για να διώξει εργαζομένους. Εμείς θα είμαστε εδώ και θα προχωρήσουμε σε κατάληψη του δημαρχείου, όταν έρθουν οι ελεγκτές για να μην τους επιτρέψουμε να κάνουν τον έλεγχο, γιατί είμαστε κατά του τρόπου που γίνεται αυτός. Εμείς ζητάμε να μας ανακοινώσουν τον τρόπο που θα κάνουν τον έλεγχο κι όχι να εφεύρουν στην στιγμή κάτι για να απολύσουν εργαζόμενους. Όντως μπορεί κάποιοι συνάδελφοι να μπήκαν με μη νόμιμες διαδικασίες. Οι ευθύνες όμως πρέπει να αποδοθούν προς όλους κι όχι μόνο κατά των εργαζόμενων. Έμμεσα το πρόβλημα μας αγγίζει όλους», τόνισε με δηλώσεις που έκανε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο αντιπρόεδρος του σωματείου εργαζομένων των δήμων Καβάλας και Νέστου.

Ο δήμος Καβάλας δεν θα επιτρέψει να μειωθεί το υπαλληλικό του δυναμικό

Στην συγκέντρωση των δημοτικών υπαλλήλων έδωσε το "παρών" για λίγα λεπτά και η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, η οποία χειροκροτήθηκε από τους συγκεντρωμένους όταν τους είπε ότι ο δήμος είναι στο πλευρό τους.

Ο δήμος Καβάλας δεν θα επιτρέψει να μειωθεί ούτε κατά έναν άνθρωπο το υπαλληλικό του δυναμικό. Ίσα - ίσα περιμένουμε πως και πως να αυξηθεί, τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Τσανάκα.

http://kavalawebnews.gr/nomos-kavalas/dim-kavalas/item/5123-δήμητρα-τσανάκα-ο-δήμος-καβάλας-δεν-θα-επιτρέψει-να-μειωθεί-το-υπαλληλικό-του-δυναμικό

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top