0

Το Ειδικό Γυμνάσιο Καβάλας, ένα γυμνάσιο που απευθύνεται σε άτομα με ειδικές ανάγκες και λειτουργεί τα τελευταία χρόνια στους χώρους του πρώην εκκλησιαστικού λυκείου της Νέας Καρβάλης, πραγματοποίησε χθες τον καθιερωμένο του αγιασμό. Το σχολείο αποκτά τώρα τους απαραίτητους καθηγητές. Σε γενικές γραμμές είναι σε καλύτερη κατάσταση σε σχέση με πέρσι, που οι καθηγητές άργησαν ακόμα περισσότερο.

Το καλό νέο για το ειδικό γυμνάσιο Καβάλας, αφορά την άφιξη των μαθητών του, αλλά και το ενδιαφέρον όχι μόνο του διευθυντή του σχολείου, αλλά και του νέου προέδρου του τοπικού συμβουλίου, προκειμένου το σχολείο να επεκταθεί και να γίνουν στο κτήριο απαραίτητες εργασίες συντήρησης.

Ο περιβάλλον χώρος είναι καθαρός. Έργα άρχισαν και θα συνεχιστούν στη στέγη του κτηρίου, που φιλοξενεί το Ειδικό Γυμνάσιο, καθώς κι εκεί υπήρχε πρόβλημα. Όπως είπε στην εφημερίδα μας ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Νίκος Γκίκας, πρόθεση του τοπικού συμβουλίου και του σχολείου φυσικά είναι να επεκταθεί σε δύο επιπλέον αίθουσες, από αυτές που σήμερα χρησιμοποιεί, αίθουσες που ανήκουν στον Ιερό Ναό Αγίου Γρηγορίου, μια και βρίσκονται απέναντι από την εκκλησία της Νέας Καρβάλης.

Χθες στην τελετή του αγιασμού παραβρέθηκαν όλοι οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί, αρκετοί γονείς και κηδεμόνες. Παρόντες ήταν επίσης εκπρόσωποι της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κι ο Γιώργος Χεριστανίδης που παρά το ότι έχει συνταξιοδοτηθεί, ενδιαφέρεται ακόμα για το Ειδικό Γυμνάσιο, που ιδρύθηκε, δημιουργήθηκε και λειτούργησε επί των ημερών του.

Την ίδια τελετή του αγιασμού παρακολούθησαν εκπρόσωποι του νομαρχιακού συλλόγου ΑΜΕΑ Καβάλας. Παρόντες ήταν πολλά μέλη του τοπικού συμβουλίου, ο περιφερειακός σύμβουλος προερχόμενος από τη Ν. Καρβάλη, Αλέκος Ιωσηφίδης και απλοί πολίτες της περιοχής. Ο διευθυντής του σχολείου Κυριάκος Παπαδόπουλος αναγνώρισε ότι το σχολείο φέτος είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα όπου έψαχνε για καιρό καθηγητές. Είπε στην εφημερίδα μας τα εξής: «Αυτά τα σχολεία όπως το δικό μας, επειδή δουλεύουνε με αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, έχουνε το εξής πρόβλημα: Αργεί το υπουργείο να κάνει αυτές τις προσλήψεις του εκπαιδευτικού προσωπικού, με αποτέλεσμα οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί να έρχονται πολύ αργά στο σχολείο. Φανταστείτε ότι πέρσι ήταν ακόμη πιο αργά, ήτανε γύρω στις 10 Οκτώβρη. Φέτος νομίζω πως πάμε καλύτερα. Ήρθανε κάποιοι καθηγητές από τις 11 Σεπτέμβρη, άλλοι στις 22 του ίδιου μήνα και σιγά – σιγά έρχονται… Ακόμη βέβαια δεν είμαστε πλήρεις … ο λόγος που ξεκινάει το σχολείο λίγο αργά, είναι ότι αργούν να έρθουν οι εκπαιδευτικοί».

ΕΡ: Φέτος βλέπουμε περισσότερα παιδιά και χαμογελαστά πρόσωπα;

ΑΠ: «Φέτος έχουμε άλλα οκτώ παιδιά επιπλέον. Νομίζω ότι είναι πάρα πολύ ευχαριστημένοι κι οι γονείς και τα παιδιά, γι΄ αυτό που γίνεται στο σχολείο μας, άλλωστε γι΄ αυτό το λόγο προτιμούν να έρχονται σ΄ αυτό το σχολείο κι όχι στα γειτονικά σχολεία που πηγαίνανε μέχρι τώρα».

ΕΡ: Ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Νέας Καρβάλης, κ. Γκίκας, μας είπε ότι σας συμπαραστέκεται και γίνονται προσπάθειες να μεγαλώσει το σχολείο με δυο επιπλέον αίθουσες, να είναι πιο όμορφο, να έχει καλύτερη στέγη…

ΑΠ: «Πραγματικά ο κ. Γκίκας από την πρώτη στιγμή είναι δίπλα μας, μας βοηθάει πάρα πολύ σε ότι χρειαστεί. Βέβαια τώρα που ήρθανε στο σχολείο μας τα άλλα οχτώ παιδιά, χρειαζόμαστε δύο αίθουσες. Σιγά – σιγά το προγραμματίζουμε, πως θα δημιουργήσουμε και πως θα κάνουμε αυτές τις δύο αίθουσες. Ελπίζουμε όλα να πάνε καλά».

http://www.proininews.gr/10/12/σε-καλό-δρόμο-το-ειδικό-γυμνάσιο-της-νέ/

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top