0

Oι παρακάτω ασκήσεις είναι από το Πανεπιστήμιο του Μισούρι UMKC για φυσικό καθαρισμό πνευμόνων

Ασκήσεις  της κοιλιάς  BREATH

Οι παρακάτω ασκήσεις είναι απλοί τρόποι για την εμβάθυνση της αναπνοής και να καθαρίσει τους πνεύμονες . Αυτές οι ασκήσεις θα αυξήσουν επίσης την ενέργεια και θα μειώσουν την ένταση .

1 . Ξαπλώστε ανάσκελα για να πάρετε μια καλή αίσθηση βαθιάς αναπνοής . Έχετε κάποια μικρά μαξιλάρια για να μειωθεί η πίεση παίζοντας προς τα κάτω από το λαιμό και τα γόνατα . Η φυσική πορεία της αναπνοής σε αυτή τη θέση θα δημιουργήσει μια μικρή αύξηση στο στομάχι κατά την εισπνοή και μια ελαφρά πτώση κατά την εκπνοή.

2 . Τοποθετήστε τα χέρια παλάμη σας προς τα κάτω στο στομάχι σας στη βάση του θωρακικού κλωβού . Οι πνεύμονες γεμίζουν βαθύτερα όταν σπρώχνοντας προς τα κάτω το διαφράγμα. Το διάφραγμα δημιουργεί μία αναρρόφηση η οποία αντλεί αέρα μέσα στους πνεύμονες . Ο αέρας στη συνέχεια αποβάλλεται όταν το διάφραγμα  και σπρώχνει πάνω. Σε αυτή τη διαδικασία , δίνει οξυγόνο γεμίζει τους πνεύμονες και εισέρχεται στην κυκλοφορία του αίματος για διανομή στα κύτταρα Το διοξείδιο του άνθρακα αποβάλλεται από το αίμα με την  ανάσα για – να-να εκπνέεται , τον καθαρισμό έτσι το σώμα και το αίμα αποβάλει τα απόβλητα.Τοποθετήστε τις παλάμες σας τα χέρια στο στομάχι σας, ακριβώς κάτω από το θώρακα , το μεσαίο δάκτυλο μόλις και μετά βίας αγγίζει το  ένας το άλλο , και να λάβει μια αργή βαθιά αναπνοή . (Καθώς το διάφραγμα σπρώχνει προς τα κάτω , το στομάχι θα επεκταθεί ελαφρώς προκαλώντας τα άκρα των δακτύλων να διαχωριστούν κάπως.

3.Η κίνηση δείχνει πλήρη χρήση των πνευμόνων , με αποτέλεσμα σε μια πραγματικά βαθιά ανάσα και όχι το ” φουσκωμένο στήθος ”  βιώνεται από πολλούς ως η μεγαλύτερη χωρητικότητα των πνευμόνων .Στο στήθος η αναπνοή γεμίζει τα μεσαία και ανώτερα τμήματα των πνευμόνων . Με την κοιλιά  η αναπνοή είναι η πιο αποτελεσματική μέθοδος . Τα βρέφη και τα μικρά παιδιά χρησιμοποιούν αυτήν τη μέθοδο μόνο μέχρι τη λήξη του θώρακα . Η γιόγκα αναπνοή ή  ο ρόλος της αναπνοής συνδυάζει την κοιλιά και την αναπνοή στο στήθος .
ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ , αυτή την πρακτική άσκηση για 5 λεπτά .
________________________________________
ΠΛΗΡΗΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΑΝΑΠΝΟΗΣ

1 . Καθίστε με ίσια την πλάτη . Εκπνεύστε .

2 . Εισπνεύστε και , ταυτόχρονα , να χαλαρώσετε τους μύες της κοιλιάς . Νιώστε σαν η κοιλιά γεμίζει με αέρα .

3 . Μετά την πλήρωση της κοιλιάς , να κρατήσει την εισπνοή . Γεμίστε μέχρι τη μέση του στήθους σας . Νιώστε το στήθος σας και να επεκτείνονται .

4 . Κρατήστε την αναπνοή για μια στιγμή , τότε αρχίστε  να εκπνέετε όσο πιο αργά γίνεται .

5 . Καθώς ο αέρας είναι αργά αφήσει έξω , χαλαρώστε το στήθος σας Αρχίστε να τραβήξει την κοιλιά σας για να αναγκάσει το υπόλοιπο.

6 . Κλείστε τα μάτια σας , και να επικεντρωθήται στην αναπνοή σας .

7 . Χαλαρώστε το πρόσωπο και το μυαλό σας .
8 . Αφήστε όλα .

9 . Πρακτική περίπου 5 λεπτά .
________________________________________
Βουητό ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΑΝΑΠΝΟΗΣ

Ακολουθήστε τις οδηγίες για την εισπνοή του ολοκληρωμένη αναπνοή ( Βήματα 1-3 παραπάνω ) . Τώρα , όπως μπορείτε να αρχίσετε να εκπνέετε αργά, κάνει έναν ήχο HUM . Κρατήστε κάνοντας  βουητό όσο το δυνατόν περισσότερο . Τραβήξτε τους μυς του στομαχιού σας , συμπιέζοντας και από μερικά δευτερόλεπτα βουητό . Στη συνέχεια χαλαρώστε . Πρακτική για 2 έως 3 λεπτά .
________________________________________
ΚΙΝΕΖΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΑΝΑΠΝΟΗΣ

Μια πολύ ωραία , μικρή άσκηση αναπνοής προέρχεται από την κινεζική Tai Chi Chuan . Τρεις σύντομες εισπνοές   μέσω της μύτης , χωρίς να εκπνέετε . Σχετικά με την πρώτη εισπνοή, οι βραχίονες ανυψώνονται από τις πλευρές κατ ‘ευθείαν μπροστά στο ύψος των ώμων . Σχετικά με τη δεύτερη , οι βραχίονες ανοίγονται έξω κατ ‘ευθείαν προς τα πλάγια , ενώ ακόμα στο ύψος των ώμων . Και την τρίτη , οι βραχίονες.

Στη συνέχεια , σχετικά με την εκπνοή από το στόμα , οι βραχίονες κινούνται σε ένα τόξο πίσω κάτω προς τις πλευρές . Συνήθως , δέκα ή δώδεκα αναπνοές είναι επαρκείς και δεν θα προκαλέσει ελαφρύ πονοκέφαλο . Εάν παρουσιαστεί ελαφρύ πονοκέφαλος , απλά να σταματήσετε την άσκηση . Αυτή η άσκηση έχει επίσης ως αποτέλεσμα ένα πραγματικό άνοιγμα τους ανθρώπους σωματικά . Σε λεπτούς τρόπους , η άσκηση αυτή χρησιμοποιεί το σώμα που οδηγεί το μυαλό και το πνεύμα σε μεγαλύτερη διαφάνεια με το άλλο και το περιβάλλον .

ΠΡΟΣΟΧΗ ! Ειδικά για τους ηλικιωμένους : Ποτέ να μην λαχάνιασε τε  ή κάντε μια ρηχή αναπνοή , εκτός , ενώ κάθεται . Ο υπεραερισμός μπορεί να συμβεί . Εφ ‘όσον κάποιος κάθεται , υπεραερισμός , δεν θα είναι ένα πρόβλημα, διότι , ακόμη και αν θα πρέπει να γίνει μια σύντομη διακοπή ρεύματος , αυτόματη αναπνευστική συσκευή του σώματος θα λάβουν αμέσως πάνω .

Δείτε το βίντεο:

http://www.bioathens.com/askisis-gia-na-katharisete-tous-pnevmones-fisika/


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top