0

Εκπρόσωποι των κατοίκων του Παληού συναντήθηκαν την Πέμπτη με τη δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα και τους συνεργάτες της. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παληού «Μέγας Αλέξανδρος» δια την διοικήσεώς του, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, καθώς και αντιπροσωπεία της διαδικτυακής ομάδας ΠΑΛΗΟ ΚΑΒΑΛΑΣ. Στη συνάντηση τέθηκε μια σειρά θεμάτων όπως η λειτουργία του ΚΑΠΗ, η λειτουργία και στέγαση του Πολιτιστικού Συλλόγου, η μεταφορά και λειτουργία του Νηπιαγωγείου Παληού, η έλλειψη αίθουσας δασκάλων στο δημοτικό σχολείο, ο καλλωπισμός και η βελτίωση του περιβάλλοντος χώρου στο πάρκο ΚΟΡΑΛΛΙ, ο καθαρισμός οικοπέδων αγνώστων ιδιοκτητών, η πληρέστερη σήμανση των διαβάσεων των πεζών κατά μήκος της οδού Μ. Μερκούρη, η τοποθέτηση ράμπας ΑμΕΑ στην παραλία ΓΛΑΣΤΡΕΣ. Κυριότερο όλων των θεμάτων ήταν η αστική σύνδεση του οικισμού με την Καβάλα, θέμα που τέθηκε με πρωτοβουλία της δημάρχου.

Προς αυτή την κατεύθυνση, ζητήθηκε η βοήθεια του δήμου για την επέκταση της αστικής περιοχής και προς το Παληό, προϋπόθεση αναγκαία ώστε να δρομολογηθούν τα λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ. Πρωτοκολλήθηκε μάλιστα σχετικό αίτημα και σύντομα αναμένεται η συζήτηση του στην ολομέλεια του δημοτικού συμβουλίου.

Θετικότατη εντύπωση προκάλεσε στον Ιορδάνη Αγγελιάδη, μέλος της διαδικτυακής ομάδας ΠΑΛΗΟ ΚΑΒΑΛΑΣ, η κατανόηση που επιδείχθηκε από τη δήμαρχο Δήμητρα Τσανάκα. Η οποία όχι μόνο αντιλήφθηκε τα προβλήματα των κατοίκων αλλά επιπλέον πρότεινε και η ίδια ορισμένες λύσεις για τη διευθέτηση των ζητημάτων. Εκείνο που ζητήθηκε από τους κατοίκους ήταν η επέκταση της αστικής περιοχής από τη διοίκηση του δήμου προκειμένου να εξασφαλισθεί η συνεννόηση με το Αστικό ΚΤΕΛ και η δρομολόγηση των λεωφορείων. Τα υφιστάμενα δρομολόγια του Υπεραστικού ΚΤΕΛ δεν καλύπτουν τις ανάγκες των κατοίκων του Παληού, διότι χαρακτηρίζονται αραιά σε συχνότητα.

Η θετική ανταπόκριση που σημειώθηκε εκ μέρους της κ. Τσανάκα και η πεποίθησή της ότι η αστική σύνδεση είναι το κυριότερο ζήτημα του οικισμού, εντυπωσίασε τους συζητητές και προσωπικά τον κ. Αγγελιάδη. Η δήμαρχος εμφανίστηκε ενημερωμένη για το γεγονός ότι οι ανάγκες μετακινήσεως των περίπου 2.500 μόνιμων κατοίκων του Παληού δεν καλύπτονται σήμερα αποτελεσματικά. Ο σχεδιασμός των δρομολογίων θα αποφασιστεί από τη διοίκηση του Αστικού ΚΤΕΛ εκείνο ωστόσο που επιθυμούν οι κάτοικοι είναι η συχνότητα της οδικής σύνδεσης. Τα θερινά δρομολόγια του Υπεραστικού ΚΤΕΛ περνούν από τον οικισμό ανά 45 λεπτά, ενώ το χειμώνα ο χρόνος αυξάνεται σε μία ή ακόμη και σε μιάμιση ώρα. Επιπρόσθετα, υψηλό θεωρείται και το κόστος του εισιτηρίου που επιβάλει το Υπεραστικό ΚΤΕΛ για τα δικά του δρομολόγια, που φτάνει το 1,60 ευρώ. Οι κάτοικοι έχουν ζητήσει από το Αστικό ΚΤΕΛ να κοστολογήσει την ίδια διαδρομή με 1,10 ευρώ.

http://www.proininews.gr/10/10/ενθουσιασμένοι-οι-κάτοικοι-του-παληο/


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top