0

Σε κατάσταση «ημι – αυτονομίας» θα βρίσκεται το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, σύμφωνα με τις εξαγγελίες του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, κ. Λεωνίδα Γρηγοράκου, που επισκέφτηκε τις μονάδες υγείας στον Έβρο. Σε τροπολογία νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας που θα κατατεθεί στη Βουλή προβλέπεται το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου να βρίσκεται υπό ενιαία Διοίκηση με το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης αλλά θα διατηρεί τη λειτουργική του αυτονομία με δικό του προϋπολογισμό και ξεχωριστό ΑΦΜ. Η εξέλιξη αυτή, ικανοποίησε εν μέρει τα αιτήματα των εργαζομένων του Νοσοκομείου, οι οποίοι κατά τη συνάντησή τους με τον Υπουργό ανέφεραν τα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, όπως ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Από την πλευρά του ο υπουργός δήλωσε ότι το καθεστώς της διοικητικής διασύνδεσης του νοσοκομείου διατηρείται, καθώς και ο ίδιος «πιστεύει στην επιτυχία αυτού του μοντέλου», ενώ δήλωσε πολύ ικανοποιημένος από τις υποδομές του νοσοκομείου Διδυμοτείχου. «Οι δομές του νοσοκομείου Διδυμοτείχου θα παραμείνουν και θα ενισχυθούν. Η παροχή υπηρεσιών υγείας στην περιοχή του βορείου Έβρου χρήζει μεγάλης προσοχής, υψηλής πολιτικής ευθύνης και η διατήρηση του νοσοκομείου είναι θέμα εθνικής ανάγκης».

Ακολούθως, ο κ. Γρηγοράκος δεν έτυχε της ίδιας αποδοχής από τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης. Κατά την έλευσή του εκεί συνάντησε τους εργαζόμενους

οι οποίοι διαμαρτυρόταν για τις ελλείψεις προσωπικού και την υποβάθμιση του συστήματος δημόσιας υγείας. Μάλιστα, η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θράκης εξέδωσε και ανακοίνωση στην οποία αναφέρουν τα εξής: «Επισκέφτηκε την Πέμπτη 16/10/2014 το ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ Λεωνίδας Γρηγοράκος. Οι ιατροί του νοσοκομείου ενημερώθηκαν για την παραπάνω επίσκεψη από τα διαδικτυακά ΜΜΕ. Για τον κύριο υφυπουργό ήταν απ’ ότι φαίνεται περιττό να συναντηθούν με εκπροσώπους των ιατρών. Για ποιο λόγο άλλωστε να τους συναντήσει; Τι να μάθει από αυτούς που εφημερεύουν απλήρωτοι; Γιατί να συναντήσει τους ιατρούς που αντιμετωπίζουν πάνω από εκατό ασθενείς την εφημερία στο τμήμα επειγόντων περιστατικών; Η απαξίωση των λειτουργών της Δημόσιας Υγείας δεν είναι τυχαία πρακτική, είναι πολιτική επιλογή στο πλαίσιο υποβάθμισης του δημόσιου συστήματος υγείας».

Δέσμευση Γρηγοράκου για έλευση ιατρών

Σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, ο Διοικητής του Νοσοκομείου παρέθεσε στον Υπουργό Αναπληρωτή τα ζητήματα που απασχολούν το Νοσοκομείο, όπως είναι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει με το συνεχώς εντεινόμενο θέμα της λαθρομετανάστευσης και την έλλειψη αγροτικών ιατρών. Επιπλέον, έκανε εκτενή αναφορά και σε θέματα που αφορούν τόσο στο διοικητικό, όσο και στο ιατρο- νοσηλευτικό δυναμικό του Νοσοκομείου, αλλά και στον προϋπολογισμό, τονίζοντας την ανάγκη οικονομικής αυτονομίας του. Αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη οικονομικής ενίσχυσης καθώς και στην ανάγκη ενίσχυσης των τμημάτων του.  Ο κ. Γρηγοράκος δεσμεύθηκε για έλευση ιατρών συγκεκριμένων ειδικοτήτων που είναι απαραίτητες για την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου.  Ο Υπουργός Αναπληρωτής ανέφερε ότι θα προσπαθήσει να διασφαλίσει την οικονομική ενίσχυση που έχει ζητήσει το Νοσοκομείο, το οποίο μέχρι στιγμής έχει πολύ καλές αποδόσεις.

Ενδιάμεσα ο Υπουργός Αναπληρωτής επισκέφτηκε το Κ.Υ Σουφλίου, όπου μετά από ξενάγηση στους χώρους του Κ.Υ ο κος Γρηγοράκος πρότεινε συγκεκριμένες λύσεις σε θέματα που αφορούν στην εύρυθμη λειτουργία του, όπως την έλευση ιατρού μικροβιολόγου στο Σουφλί, ο οποίος θα μεταβαίνει από την Αλεξανδρούπολη, καθώς και την προσπάθεια για άμεση κάλυψη παιδίατρου και δύο γενικών ιατρών στη Σαμοθράκη.

Στην ανάλογη σύσκεψη με τους θεσμικούς παράγοντες του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης προέκυψε ότι έχει ήδη ολοκληρωθεί ο διορισμός ενός αγγειοχειρούργου, ενώ ολοκληρώνονται άμεσα οι διαδικασίες για διορισμό νευροχειρούργου, όπως επίσης και σε σύντομο χρονικό διάστημα ολοκληρώνεται η διαδικασία πρόσληψης ενός αναισθησιολόγου. Επισημάνθηκε επίσης η αποκατάσταση της ανορθολογικής δομής του Νοσοκομείου με τη λειτουργία πολλαπλών ομοειδών κλινικών με λίγες κλίνες με τις απαραίτητες συνενώσεις και η ανάγκη ενίσχυσης λειτουργίας νέων κρεβατιών ΜΕΘ. Επιπλέον ο Υπουργός Αναπληρωτής κατέστησε σαφές ότι θα ολοκληρωθούν οι κρίσεις για 7 ιατρούς που είχαν διακοπεί το 2011 και θα πραγματοποιηθεί ενίσχυση του προϋπολογισμού με ανακατανομή εντός της ΔΥΠΕ.

http://www.methorios.gr/online/?p=9074

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top