0

Μετά από Τεχνική Συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 30-10-2014, παρουσία του Γεν. Γραμματέα Υποδομών του Υπουργείου ΥΠΟ.ΜΕ.ΔΙ. κου Σιμόπουλου, της Εκτελεστικής Γραμματέως της Περιφέρειας ΑΜ-Θ κας Κοσμίδου, γενικών διευθυντών και υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου και της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, η οποία προκλήθηκε με πρωτοβουλία μας πριν τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα που βρίσκονται σε εξέλιξη στην κοιλάδα του Έβρου, αλλά και γενικότερα για την αντιπλημμυρική προστασία-θωράκιση της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου καθώς επίσης και των απαραίτητων διευκρινήσεων εφαρμογής του Π.Δ. 109/2014 και του γεγονότος ότι είχαν λήξει οι προγραμματικές συμβάσεις συνεργασίας,  συμφωνήθηκε η χρηματοδότηση της Περιφέρειας ΑΜ-Θ με ποσό 8.000.000,00€, μέσω ειδικής διάταξης από την ΣΑΕ 072/1 του Π.Δ.Ε. του Υπουργείου ΥΠΟ.ΜΕ.ΔΙ.

Λόγω της παρούσης κρίσιμης κατάστασης που αντιμετωπίζει η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου από έντονα αντιπλημμυρικά φαινόμενα, θα μεταβιβαστεί άμεσα εκ των ανωτέρω 8.000.000,00€, ποσού 900.000,00€ για επείγουσες εργασίες αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινόμενων, ενίσχυσης-συντήρησης-βελτίωσης αναχωμάτων, αντλήσεις, καθαρισμό της κοίτης ποταμών κ.λ.π. κατά την διάρκεια των φαινομένων και αμέσως μετά.

Επίσης, δρομολογήθηκαν διορθώσεις στη διαχείριση των ζητημάτων αντιπλημμυρικής προστασίας της λεκάνης απορροής ποταμού Έβρου, καθώς επίσης και παράταση της προγραμματικής σύμβασης.

Ο Περιφερειάρχης δήλωσε σχετικά: «Καλύπτουμε κάποιες γκρίζες ζώνες στη διαχείριση των πλημμυρικών ζητημάτων και αποκτούμε σχετική ευελιξία. Υπάρχουν και πάλι αρκετά ζητήματα».

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top