0

Το μεσημέρι της Δευτέρας συνεδρίασε η οικονομική επιτροπή του Δήμου Καβάλας. Η συνεδρίαση ξεκίνησε με την εισήγηση του κ. Φιλόσογλου για τον καθορισμό δικαιώματος χρήσης του Κλειστού Κολυμβητηρίου, δηλαδή τον τιμοκατάλογο χρήσης του Κολυμβητηρίου. Πιο συγκεκριμένα οι χρεώσεις του Κολυμβητηρίου προς τους ομίλους παραμένουν οι ίδιες. Όσο αφορά τις τιμές προς το κοινό ενώ οι τιμές αυτές παραμένουν ίδιες με τα παλαιότερα έτη αλλάζει η διαχείριση του ποσού. Ο κ. Φιλόσογλου εξήγησε ότι τα παλαιότερα έτη το κοινό πλήρωνε το ποσό των 25€ από το οποίο τα 15€ πήγαιναν στα ταμεία του Δήμου Καβάλας και τα υπόλοιπα 10€ στους ομίλους.

Ο Δήμος Καβάλας έκοβε προσωρινή απόδειξη των 15€ και μετά από ένα χρονικό διάστημα έκοβε και την μόνιμη απόδειξη. Για το υπόλοιπο ποσό των 10€ κοβόταν απόδειξη από κάποιο από τους ομίλους. Όπως τόνισε ο κ. Φιλόσογλου δεν μιλάμε για παράνομα χρήματα απλά θέλουμε να διώξουμε και την πιο μικρή ασάφεια. Με την νέα κατάσταση τα 25€ θα πηγαίνουν εξ’ ολοκλήρου στο Δήμο Καβάλας για τα οποία όμως θα κόβεται απόδειξη εκείνη τη στιγμή από ένα νέο σύστημα έκδοσης διπλοτύπων  το οποίο θα εγκατασταθεί το συντομότερο δυνατό στο Κλειστό Κολυμβητήριο. Δηλαδή δε θα χρηματοδοτούνται εναλλάξ οι όμιλοι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έχει ήδη προηγηθεί συζήτηση με τους ομίλους και αποδοχή της πρότασης. Όπως είπε ο κ. Φιλόσογλου «Επί της ουσίας δεν υπάρχει καμία διαφοροποίηση και καμία επιπλέον επιβάρυνση για τους χρήστες του κολυμβητηρίου. Γινόταν δηλαδή μια χρηματοδότηση των ομίλων, κάτι που όμως δεν ήταν σωστό. Χρηματοδοτούσε και το κοινό και άρα ο Δήμος τους ομίλους για να συμπληρώνεται το εισόδημα των γυμναστών και εκπαιδευτών οι οποίοι εκτελούσαν και χρέη ναυαγοσωστών και εποπτών ασφαλείας και για λογαριασμό του Δήμου παράλληλα με τα καθήκοντα τους ως εκπαιδευτές. Αυτοί όμως η συναλλαγή σε σχέση με τον Δήμο δε φαινόταν πουθενά, ήταν ένα εσωτερικό θέμα. Εισέπραττε ο όμιλος πλήρων ο όμιλος. Θέλαμε να φύγει αυτή η στρέβλωση. Να εισπράττουμε εμείς τα χρήματα απευθείας ως Δήμος και τα 25€. Αυτοί θα εκτελούν τα χρέη σε εθελοντική βάση, με υπεύθυνες δηλώσεις που υπέγραψαν, σε διάστημα τεσσάρων μηνών ώσπου να δουν πως μπορεί ο Δήμος να τους πληρώνει για τις υπηρεσίες που παράσχουν. »

Η συνεδρίαση συνεχίστηκε με δύο έκτακτα θέματα τα οποία ψηφίστηκαν ομόφωνα. Τα έκτακτα θέματα αφορούν την αποδοχή δωρεάς ύψους 5.000€ προ τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας και την έγκριση της διακήρυξης και των όρων δημοπράτησης του έργου «Εργασίες βιοκλιματικής αλλαγής και ενεργειακής αναβάθμισης».

Εν συνεχεία προχώρησαν σε ένα ακόμα θέμα την αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Δήμου Καβάλας για το οικονομικό έτος 2014. Σε μια σύντομη περιγραφή που έκανε ο κ. Τουλκίδης μίλησε για 50.000€ εξτρά στη ΔΙΑΜΑΘ τα οποία είχαν προϋπολογιστεί για του χρόνου και έπρεπε να είναι στο φετινό προϋπολογισμό. Επίσης αίσθηση προκάλεσε το ποσό των 30.000€ που θα καλύψει ο Δήμος Καβάλας για την απόκλιση εσόδων – εξόδων του Φεστιβάλ Φιλίππων με βάση την προγραμματική συμφωνία Δήμου Καβάλας και Δημωφέλεια.

Ένα ακόμα θέμα ήταν η αναπροσαρμογή του τέλους του πολίτικου γάμου. Δηλαδή το ποσό από τα 100€ να πέσει στα 50€. Ουσιαστικά όπως διευκρίνισαν το ποσό των 100€ είχε μπει για να καλύπτονται κάποια έξοδα. Η αναμόρφωση έγινε ομόφωνα δεκτή αν αναλογιστούμε ότι σε πολλού Δήμους της χώρας οι πολιτικοί Δήμοι εκτελούν τους πολιτικούς γάμους δωρεάν.

Η συνεδρίαση συνεχίστηκε με διάφορα θέματα τα οποία ψηφίστηκαν ομόφωνα.

http://fonikavalas.blogspot.gr/2014/10/30000.html

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top