0

Η απευθείας και ζωντανή μετάδοση των συνεδριάσεων των Δημοτικών Συμβουλίων Ορεστιάδας από τη Δημοτική Τηλεόραση αποφασίστηκε ομόφωνα από τους νέους δημοτικούς συμβούλους την Παρασκευή, 19 Σεπτεμβρίου. Το πρώτο θέμα στην πρώτη συνεδρίαση του νεοεκλεγέντος οργάνου, στο οποίο παρέστη και ο υφ. Εξωτερικών κ. Γεροντόπουλος, αφορούσε στις ζωντανές μεταδόσεις, καθώς η προηγούμενη Δημοτική Αρχή διέκοψε την απευθείας μετάδοση των συνεδριάσεων. Το θέμα άνοιξε με εισήγηση του Προέδρου κου Καραγιάννη, ο οποίος λακωνικά ανέφερε «Το αυτονόητο μετατράπηκε σε ζητούμενο. Η επόμενη συνεδρίαση προτείνουμε να μεταδίδεται απευθείας». Αλλαγή της μέχρι τώρα στάσης της παράταξής του ανακοίνωσε ο κ. Μαρασλής που εκπροσωπεί την παράταξη του αποχωρήσαντα Μουζά, αλλά ζήτησε να συζητηθούν και άλλα θέματα της δημοτικής τηλεόρασης. Με τη σειρά του ο κ. Παντσίδης τόνισε πως οι ζωντανές μεταδόσεις είναι καθολική απαίτηση της τοπικής κοινωνίας προκειμένου να ενημερώνεται για τοπικά ζητήματα, ενώ τόνισε πως πρέπει να σχεδιαστεί ξανά το περιεχόμενο των προγραμμάτων και η ποιότητα του προϊόντος που παράγει η δημοτική τηλεόραση. «Είμαστε υπέρ των ζωντανών μεταδόσεων, αλλά εμείς οι ίδιοι να διασφαλίσουμε την ποιότητα και την πληροφόρηση των δημοτών κι όχι να είμαστε έρμαια του φακού και του show», σημείωσε. Η κα Γκουγκουσκίδου συμφώνησε επίσης στις απευθείας μεταδόσεις τονίζοντας ότι μέχρι τώρα υπήρχε μία μεγάλη απόσταση μεταξύ του Δημοτικού Συμβουλίου και των δημοτών, καθώς δεν υπήρχε ενημέρωση, ενώ τόνισε την αναβάθμιση της δημοτικής τηλεόρασης σε πολλά επίπεδα. Τέλος και ο κ. Γκατζίδης σχολίασε ως θετική εξέλιξη τη ζωντανή μετάδοση αναφέροντας: «Είναι μία νίκη εκείνων που επί τέσσερα χρόνια φωνάζαμε να ανοίξει η τηλεόραση». Ο κ. Ορμανλίδης σημείωσε με τη σειρά του ότι η διαφάνεια λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου προστατεύεται από τις μεταδόσεις, ενώ είπε πως το επόμενο βήμα είναι η αναβάθμιση του μέσου. Παράλληλα, ο κ. Γιάννης Παπαϊωάννου έθεσε οικονομικά και εργασιακά ζητήματα που αντιμετωπίζει η δημοτική τηλεόραση, τα οποία σύμφωνα με τον Δήμαρχο θα συζητηθούν σε ειδικό θέμα, ενώ ανέφερε πως η δραστήρια και ανοιχτή τηλεόραση βοηθά στις διαπραγματεύσεις με την DIGEA η οποία απαιτεί ένα υψηλό χρηματικό ποσό για να εντάξει την ORTV στην ψηφιακή πλατφόρμα.

Από την καθαριότητα ξεκίνησε η νέα Δημοτική Αρχή

Τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί η νέα Δημοτική Αρχή σχετικά με την καθαριότητα ανέφερε ο κ. Μαυρίδης μετά από ερωτήσεις δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης. Αρχικά ενημέρωσε πως το κυκλοφοριακό πάρκο της Ορεστιάδας έχει καθαριστεί, ενώ τόνισε ότι έχει γίνει καταγραφή των μηχανημάτων στον Δήμο προκειμένου να ελεγχθεί πόσα είναι σε αχρηστία και πόσα μπορούν να διορθωθούν χωρίς να επιβαρύνουν τον Δήμο οικονομικά, ώστε να αντικατασταθούν μέσα στο 2014. Επίσης, άλλαξαν οι πραγματικές εργατοώρες των δημοτικών υπαλλήλων, προκειμένου α καλυφθούν οι ανάγκες, ενώ έγινε και καταγραφή των αγροτικών δρόμων. Μάλιστα σημείωσε ότι σχεδιάζει τη δημιουργία συνεργείων άμεσης ανάγκης και παρέμβασης.

Οι αλλαγές στους βοσκότοπους πλήττουν τους κτηνοτρόφους

Το θέμα διανομής των βοσκότοπων στους κτηνοτρόφους της Ορεστιάδας απασχόλησε ιδιαίτερα τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, χωρίς να ληφθεί απόφαση ακόμη. Συνοπτικά αναφέρεται ότι αν και μέχρι τώρα την αρμοδιότητα να μοιραστούν οι βοσκότοποι στους κτηνοτρόφους είχε ο ΟΠΕΚΕΠΕ, από αυτή τη χρονιά την αρμοδιότητα αναλαμβάνουν οι Δήμοι. Παράλληλα, όμως μειώνεται κατά πολύ ο αριθμός των διαθέσιμων βοσκότοπων. Έτσι στην περιοχή της Ορεστιάδας ενώ πέρυσι μοιράστηκαν 34.080 στρέμματα, φέτος πρέπει να κατανεμηθούν μόνο 9.500 στρέμματα. Η πρόταση από τη Δημοτική Αρχή ήταν οι εκτάσεις να μοιραστούν αναλογικά με τις ζωικές μονάδες. Από την πλευρά του ο κ. Ουζουνίδης Φώτης διευκρίνισε ότι υπάρχουν 3.700 ζωικές μονάδες στον Δήμο Ορεστιάδας, ενώ τόνισε πως υπάρχει κίνδυνος οι μικροί κυρίως κτηνοτρόφοι να χάσουν χρήματα είτε από την ΚΑΠ είτε από την εξισωτική. Μία άλλη διάσταση έδωσε η κα Γκουγκουσκίδου η οποία είπε ότι «οι Δήμοι οφείλουν να αρνηθούν το βάρος αυτό που τους μετάθεσε η κυβέρνηση, να αρνηθούν δηλαδή να συμβάλλουν με τη διανομή των μειωμένων βοσκοτόπων στη μείωση του εισοδήματος των κτηνοτρόφων της περιφέρειάς τους.

Ταυτόχρονα δε οφείλουν σε συνεργασία και με τις Περιφέρειες, μέσω των περιφερειακών και των κεντρικών τους ενώσεων, να πιέσουν την κυβέρνηση για την οριστική επίλυση του προβλήματος, την αδιαπραγμάτευτη δηλαδή εξασφάλιση της πληρωμής όλων των κτηνοτρόφων στο ακέραιο».

Αλ. Μπαρμπούδης στο ΚΚΠΑΑΔΟ και Β. Παπαμιχαήλ στη ΔΗΚΕΠΑΟ

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Νομικών Προσώπων του Δήμου ορίστηκαν στην πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με τον Αλέξανδρο Μπαρμπούδη να ηγείται του ΚΚΠΑΑΔΟ, του Βασίλη Παπαμιχαήλ να ηγείται στη ΔΗΚΕΠΑΟ ενώ ορίστηκαν και οι σχολικές επιτροπές. Τονίζεται ότι αναβλήθηκε το θέμα ορισμού διοικητικού συμβουλίου στη ΔΕΥΑΟ.

Αναλυτικά τα ΔΣ έχουν ως εξής:

ΚΚΠΑΑΔΟ

-Αλέξανδρος Μπαρμούδης – Πρόεδρος

-Αρχοντής Αρχοντίδης – Αντιπρόεδρος

-Δημήτρης Βαρσαμακίδης

- Βασιλική Μουχταρίδου (εκπρόσωπος Σωματείου Εργαζομένων)

- Παναγιώτα Κεσούδη (Νοσηλεύτρια)

ΔΗΚΕΠΑΟ
- Βασίλειος Παπαμιχαήλ - Πρόεδρος

- Ιωάννης Σκερλίδης – Αντιπρόεδρος

-Αναστασία Γκαϊδατζή

-Ιωάννης Σιωπίδης (εκπρόσωπος Μουσείου)

-Αντώνης Πάντος

-Γεωργία Αδάμ

Επιτροπή Παιδείας

-Διαμαντής Χαρισιάδης

- Γιώργος Καραγιάννης

- Χρήστος Χαρακοπίδης

- Αγάθη Κουτσούλη

- Ζησης Σαρδάνης

- Ευστράτιος Αντωνιάδης

Σχολική Επιτροπή Α’ Βαθμιας

-Γραμμένος Κουμπρίδης – Πρόεδρος, Αναστασία Γκαϊδατζή, Δήμητρα Ηλιάδου, Νίκος Νικολαΐδης, Καρασμανακης, Σταθουράκη, Ιωάννης Παπαδόπουλος, Ουζουνίδης

Σχολική Επιτροπή Β’ Βαθμιας

-Βασίλης Παπαμιχαήλ – Προεδρος, Χρήστος Ορμανλίδης, Λυμπερίδου, Γεωργίου, Μουτουσίδης, Χρήστος Καζαλτζής, Κουτζέρης Θόδωρος, Τσιάκος Γρηγόρης.

http://www.methorios.gr/online/?p=8875


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top