0

Πριν καλά καλά ξεκινήσει η περισυλλογή των αδέσποτων ζώων από τα εντεταλμένα συνεργεία του δήμου Καβάλας, άρχισαν οι καταγγελίες για βάρβαρες μεθόδους από πλευράς των εργαζομένων που απαρτίζουν τα συνεργεία αυτά. Ως γνωστόν, η αρμόδια αντιδήμαρχος καθαριότητας Κορίνα Χιώτη-Πρασσά είχε επισημάνει ότι οι 2 διμηνίτες εργαζόμενοι, οι 2 εθελοντές που έχουν προσφερθεί να βοηθήσουν στην όλη διαδικασία και ο ένας υπάλληλος γραφείου του δήμου Καβάλας ο οποίος έχει προσφερθεί να εποπτεύσει την περισυλλογή θα ξεκινούσαν εργασίες από σήμερα, και θα εργάζονταν 3 φορές την εβδομάδα: κάθε Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη, από τις 10 ως τις 10:30 το πρωί.

Με το “καλημέρα”, όμως, είχαμε και τις πρώτες επίσημες αντιδράσεις από τα μέλη του φιλοζωικού σωματείου ΑΙΣΩΠΟΣ, με τον πρόεδρό του Γιώργο Ρουσόπουλο να γνωστοποιεί ότι κατατέθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας μήνυση για κακοποίηση αδέσποτου σκύλου από το συνεργείο περισυλλογής του Δήμου Καβάλας και κατά παντός υπευθύνου.

Τι συνέβη;

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει τόσο ο κ. Ρουσόπουλος όσο και μέλη του υπό σύσταση φιλοζωικού σωματείου “ΣΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΩ”, σήμερα το πρωί 2 από τα μέλη των συνεργείων περισυλλογής προσπάθησαν να περιμαζέψουν από τον Δημοτικό Κήπο Καβάλας έναν αδέσποτο σκύλο, ονόματι Μπόνγκο, χωρίς τον εξοπλισμό που προβλέπεται σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία αλλά μονάχα με την βοήθεια ενός πνίχτη. Όταν το σκυλί αντέδρασε η θηλιά έσφιξε με συνέπεια ο Μπόνγκο να αρχίσει να σπαρταράει ουρλιάζοντας από τον πόνο -με τις πρώτες ενδείξεις να δείχνουν ότι το σκυλί έχει τραυματιστεί-, και μόνο αφότου κινήθηκαν 2 άλλα αδέσποτα σκυλιά (το ένα εκ των οποίων απεικονίζεται στο άρθρο) προς το μέρος των εθελοντών οι τελευταίοι σταμάτησαν την περισυλλογή.


Καρδιά ζώου που έχει προσβληθεί από διροφιλαρίωση

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές -οι οποίες επιβεβαιώνονται και από κτηνιάτρους της πόλης- ο Μπόνγκο, ένα αδέσποτο σκυλί βάρους 40 κιλών, είναι μεν εμβολιασμένο και στειρωμένο ωστόσο πάσχει από διροφιλαρίωση, μια ασθένεια η οποία σε πολλούς είναι γνωστή και ως “σκουλήκι της καρδιάς” εξαιτίας των σκουληκιών που αναπτύσσονται μέσα στην καρδιά του άρρωστου ζώου λόγω της δράσης ενός παρασίτου.

Τα ζώα που προσβάλλονται από διροφιλαρίωση χρειάζονται ιδιαίτερη μεταχείριση λόγω της εύθραυστης κατάστασης της υγείας τους, διότι σε αντίθετη περίπτωση το ζώο κινδυνεύει να πεθάνει από έμφραγμα. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο Μπόνγκο ήταν ένα γενικά ήρεμο σκυλί, αν και η κατάσταση της υγείας του απαιτούσε ιδιαίτερη μεταχείριση -και μάλιστα από κάποιον ο οποίος γνωρίζει ότι το συγκεκριμένο σκυλί πάσχει από την συγκεκριμένη ασθένεια.
Όσον αφορά, δε, την θεραπεία του αυτή είναι μεν εφικτή ωστόσο τα φάρμακα εκλείπουν στην Ελλάδα και θα πρέπει να εισάγονται από την Γαλλία.

Διάψευση από Κορίνα Χιώτη-Πρασσά

Την ίδια ώρα, πάντως, και ενώ οι σελίδες κοινωνικής δικτύωσης που έχουν δημιουργήσει οι φιλόζωοι που εδρεύουν στην Καβάλα έχουν “πάρει φωτιά”, η αντιδήμαρχος καθαρισμού Κορίνα Χιώτη-Πρασσά διαψεύδει -με δηλώσεις της στο KavalaPress- τα όσα καταγγέλλουν οι φιλόζωοι, τονίζοντας ότι δεν υπήρξε από πλευράς των εργαζόμενων στα συνεργεία περισυλλογής κάποια παραβατική συμπεριφορά. Χαρακτηριστικά η κ. Χιώτη-Πρασσά ανέφερε τα εξής:
Τα συνεργεία έπιασαν δουλειά σήμερα το πρωί, και περισυνέλεξαν με την δέουσα μέθοδο 2 αδέσποτα σκυλιά, ενώ προσπάθησαν να πιάσουν ένα ακόμα χωρίς όμως επιτυχία λόγω επιθετικής συμπεριφοράς (Σχόλιο γράφοντος: Προφανώς εννοούσε τον Μπόνγκο) Νωρίτερα τα μέλη των συνεργείων είχαν μεταβεί στον αρμόδιο εκπαιδευτή, ο οποίος εδρεύει εκτός Καβάλας, για να τους δείξει τον τρόπο με τον οποίο θα τα περιμαζεύουν. Όσοι θέλουν και πιστεύουν ότι μπορούν να αναλάβουν την ευθύνη για να βοηθήσουν στην περισυλλογή των αδέσποτων ζώων είναι ευπρόσδεκτοι.

Σε κάθε περίπτωση κάνουμε πραγματικά ότι καλύτερο μπορούμε, τηρώντας μάλιστα τις προβλεπόμενες από τον νόμο διαδικασίες. Να ξεκαθαρίσουμε, σε αυτό το σημείο, ότι δεν έχουμε σκοπό να θανατώσουμε τα αδέσποτα ζώα ούτε να τα κακοποιήσουμε αλλά απλά να τα απομακρύνουμε από τον αστικό ιστό. Το ζήτημα των αδέσποτων ζώων είναι εξαιρετικά σοβαρό, καθώς πέρα από τα περιττώματά τους, δεν είναι λίγοι αυτοί που καταγγέλλουν ότι φοβούνται να κυκλοφορήσουν στο κέντρο της πόλης ή να πάνε τα παιδιά τους στο σχολείο λόγω των αδέσποτων ζώων.

Σχόλιο γράφοντος: Μετά από αυτές τις εξελίξεις είναι φανερό ότι η συνάντηση που έχει προγραμματιστεί για το πρωί της Τετάρτης μεταξύ της κ. Χιώτη-Πρασσά και των εκπροσώπων του “Αισώπου” προβλέπεται να διεξαχθεί σε τεταμένο κλίμα…

http://www.kavalapress.gr/archisan-ta-organa-gia-tin-perisillogi-ton-adespoton-zoon-stin-kavala-minisi-apo-ton-esopo-kata-pantos-ipefthinou/


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top