0

Ποδαρικό κάνει την Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014, και επισήμως, ο δικηγόρος του εμπόρου. Πρόκειται για τη νέα υπηρεσία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ).

Το νομικό τμήμα της ΕΣΕΕ θα παρέχει νομική εκτίμηση ή κατεύθυνση σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους εμπόρους και προκύπτουν κατά την άσκηση της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας.

Η απάντηση θα δίνεται άμεσα όταν υπάρχει αυτή η δυνατότητα ή το αργότερο μέσα σε ένα χρονικό διάστημα 15 ημερών ανάλογα με τη βαρύτητα ή πολυπλοκότητα του ερωτήματος. Ανάλογα με το αντικείμενο ή τη φύση της υπόθεσης, αυτή θα μπορεί να παραπεμφθεί στις αντίστοιχες δομές, της Υπηρεσίας Υποστήριξης της ΕΣΕΕ όπου οι συνεργάτες του προγράμματος υποστήριξης μικρομεσαίων επιχειρήσεων «Στα δύσκολα μαζί» θα παρέχουν τις κατάλληλες συμβουλές.

Όπως έχει δηλώσει ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασ. Κορκίδης, με την υποστήριξη αυτού του προγράμματος έχουν αποφύγει, μέχρι σήμερα, το «λουκέτο» 1.700 επιχειρήσεις.

Η υπηρεσία του Δικηγόρου του Εμπόρου, θα είναι διαθέσιμη κάθε δύο μέρες της εβδομάδας , Τρίτη (διαδικτυακά μέσω skype) και Πέμπτη με φυσική παρουσία, με δύο νομικούς συμβούλους στα γραφεία της ΕΣΕΕ θα ασχολείται με την υπεράσπιση των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ, κατασχετήρια ΚΕΑΟ, δεσμεύσεις λογαριασμών και άλλα θέματα που αφορούν νομική προστασία.

Ειδικότερα:

- Κάθε Πέμπτη από 10 πμ έως 2 μμ θα δέχεται τους εμπόρους στα γραφεία της ΕΣΕΕ (Μητροπόλεως 42, Σύνταγμα - Αθήνα).

- Κάθε Τρίτη, από 10 πμ έως 2 μμ θα λειτουργεί διαδικτυακή σύνδεση μέσω skype, για τους εμπόρους, στην διεύθυνση αναζήτησης «Νομική Υπηρεσία ΕΣΕΕ» (στα ελληνικά), ενώ θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν τα ερωτήματά τους και εγγράφως στην ηλεκτρονική διεύθυνση diki@esee.gr.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΣΕΕ έχει προτείνει στο υπουργείο Ανάπτυξης να προωθήσει τη θεσμοθέτηση του «Συνηγόρου του Επιχειρηματία», στο πλαίσιο του «Συνηγόρου του Πολίτη» αλλά μέχρι την υλοποίηση του θεσμού αυτού ξεκίνησε την παροχή μιας νέας υπηρεσίας, του «Δικηγόρου του Εμπόρου».

http://www.newsit.gr/ellada/erhetai-o-dikigoros-tou-emporou


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top