0

Σκεφτείτε έναν ιδιώτη ή έναν επιχειρηματία-οφειλέτη ο οποίος αρνείται να πληρώσει παρά τις δικαστικές αποφάσεις. Το πιθανότερο είναι να καταλήξει στο κελί κάποιου σωφρονιστικού Ιδρύματος. Βάλτε τώρα στη θέση του ιδιώτη οφειλέτη το ελληνικό Δημόσιο. Η σημερινή ιστορία δεν αφορά μια απλή υπόθεση άρνησης εφαρμογής μιας δικαστικής υπόθεσης με θύμα έναν νεαρό άνδρα. Είναι ακόμα πιο φρικτή καθώς πρόκειται για την οικονομική δικαίωση ενός συνανθρώπου μας ο οποίος συνελήφθη ως βιαστής και έμεινε στη φυλακή για έξι ολόκληρους μήνες λόγω αλλεπάλληλων αστυνομικών και ανακριτικών λαθών. Αφορά την ιστορία του Ηλία Αμπουλού από την Αγιάσο ο οποίος στα 18 του χρόνια διασύρθηκε, εξευτελίστηκε και βασανίστηκε σωματικά και ψυχικά καθώς συνελήφθη ως ο βιαστής από την Αγιάσο της Μυτιλήνης.

Με την από 13-10-2008 αγωγή του ο Ηλίας Αμπουλός, ο οποίος αποδείχθηκε ότι δεν είχε καμία σχέση με τις απόπειρες βιασμών στη Λέσβο για τις οποίες κατηγορήθηκε, ζήτησε αποζημίωση από το ελληνικό Δημόσιο για τις παράνομες πράξεις της ΕΛΑΣ που είχαν ως αποτέλεσμα να προφυλακιστεί (το 2005) στις δικαστικές φυλακές του Αυλώνα.

Με την υπ’ αριθ. 2099/2012 απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου Πειραιά αναγνωρίσθηκε ότι το Ελληνικό Δημόσιο οφείλει να του καταβάλει 150.000 ευρώ για την ηθική βλάβη που του προξένησε η μέγιστη και αυθαίρετη παραβίαση των δικαιωμάτων και προσωπικών δεδομένων και της διαπόμπευσης του στις εφημερίδες και την τηλεόραση μέσω και συνέντευξης Τύπου που παραχωρήθηκε.

Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω

Παρόλο που η συγκεκριμένη απόφαση είναι τελεσίδικη και έχει κοινοποιηθεί στο Ελληνικό Δημόσιο από τις αρχές του 2013, παρότι με την υπόθεση έχει ασχοληθεί προσωπικά ακόμη και ο υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, εντούτοις μέχρι και σήμερα το επίσημο ελληνικό Κράτος αρνείται να εφαρμόσει τη δικαστική απόφαση.
Η λογική του κράτους-μπαταχτσή ανάγκασε τον Ηλία Αμπουλό να καταθέσει στις 14 Ιουλίου 2014 αίτηση συμμόρφωσης κατά του Ελληνικού Δημοσίου.

Η συγκεκριμένη ιστορία δεν είναι η μόνη. Η τακτική του «Δεν πληρώνω, Δεν πληρώνω» ως επίσημη επιλογή ανθεί. Ένα κράτος που εκβιάζει τους πολίτες να καταβάλλουν το υστέρημά τους για μικρο-οφειλές προκειμένου να μην καταλήξουν στη φυλακή κλείνει τα μάτια όταν καλείται το ίδιο να εφαρμόσει το νόμο και τις αντίστοιχες αποφάσεις. Η λογική των δύο μέτρων και δυο σταθμών σε όλο της το μεγαλείο.

http://www.petraskandalou.com/23508/τον-διέσυραν-ως-βιαστή-αρνούνται-να-το/


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top