0

Στην «περαιτέρω ενδυνάμωση της στρατηγικής εταιρικής σχέσης» των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κύπρου συμφώνησαν ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζον Μπάιντεν και ο Κύπριος πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης, σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση του Λευκού Οίκου για την χθεσινή συνάντησή τους, στο περιθώριο των εργασιών της 69ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Στη συνέχεια, αναφέρεται ότι «και οι δύο ηγέτες καλωσόρισαν το διορισμό του Έσπεν Μπαρθ Άιντε, ως ειδικού συμβούλου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ και συμφώνησαν ότι δίνει την ευκαιρία για νέα ώθηση στις συνομιλίες για λύση, σύμφωνα με την Κοινή Διακήρυξη της 11η Φεβρουαρίου 2014».

Στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου επισημαίνεται επίσης ότι «ο αντιπρόεδρος Μπάιντεν και ο πρόεδρος Αναστασιάδης εξέτασαν τις πιθανές συνεισφορές που θα μπορούσε να κάνει η Κύπρος με μία διευθέτηση, στην ενεργειακή ασφάλεια της περιοχής».

Τέλος, υπογραμμίζεται ότι «συμφώνησαν πως η ενοποίηση του νησιού σε μια διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία θα είναι προς το καλύτερο συμφέρον όλων των Κυπρίων».

http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=356282&catID=4


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top