0

Την Πέμπτη 7 Μαρτίου 2024, πραγματοποιήθηκε στο Γυμνάσιο-Γενικό Λύκειο Ξυλαγανής ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που διοργάνωσε ο Δήμος Μαρωνείας-Σαπών σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Ροδόπης. Το πρόγραμμα είχε ως θέμα την ενημέρωση των μαθητών σχετικά με την κυνοφιλία.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με την πρακτική πλευρά του πώς πρέπει να αντιμετωπίζουν έναν άγνωστο σκύλο. Κατά τη διαδικασία, τους δόθηκε η συμβουλή να επιτρέψουν στον σκύλο να μυρίσει το χέρι τους πριν τον προσεγγίσουν, καθώς η μυρωδιά έχει την ίδια σημασία για έναν σκύλο όπως η όραση για έναν άνθρωπο. Ένας σημαντικός ρόλος στην εκπαίδευση αυτής είχε το ειδικά εκπαιδευμένο Λαμπραντόρ, ο ΛΕΞΙΣ, ο οποίος βοήθησε τα παιδιά να πλησιάσουν και να κατανοήσουν τους διάφορους ρόλους που μπορεί να έχει ένας σκύλος, όπως σύντροφος, οδηγός ή διασώστης.

Σημαντική δράση για την κυνοφιλία

Το πρόγραμμα αυτό περιλάμβανε έναν συνδυασμό πρακτικού και θεωρητικού μέρους, με τη συμμετοχή ενός εκπαιδευμένου σκύλου, του ΛΕΞΙΣ, και του κ. Μπάμπη Κουκουζέλη, πιστοποιημένου εκπαιδευτή σκύλων και μέλους του Πανελλήνιου Συλλόγου Εκπαιδευτών Σκύλων Ελλάδος.

Στόχος του προγράμματος ήταν, αφενός, η προώθηση της φιλοζωίας και η ενημέρωση των παιδιών που ενδιαφέρονται να υιοθετήσουν ένα σκύλο για τις υποχρεώσεις που συνεπάγεται αυτή η απόφαση, και αφετέρου, η ενεργοποίηση των μαθητών ως ενεργών και ευαισθητοποιημένων πολιτών σε θέματα που αφορούν τα αδέσποτα.

Στη δράση παρευρέθηκαν επίσης ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος Οικονομικής-Εμπορικής Δραστηριότητας, Κοινωνικής Πολιτικής και Αθλητισμού κ. Οκάν Χαλήλογλου και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Δημήτριο Κοτσάκη, οι οποίοι εξέφρασαν τις ευχαριστίες του Δημάρχου προς τους παρευρισκομένους για το ενδιαφέρον τους και την ευαισθητοποίησή τους στο θέμα της φιλοζωίας.

https://www.petkeepers.gr/news/bravo-o-dimos-maroneias-sapon-pragmatopoiise-ena-ekpaideftiko-programma-enimerosis-mathiton-gia-tin-kynofilia/


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top