0

Ο Επισμηναγός Αναστάσιος - Σωτήριος Παλαμίδας, με καταγωγή από την Λήμνο και πιο συγκεκριμένα από τα Τσιμάνδια. Είναι Έλληνας εκπαιδευτής πτήσεων μαχητικών στο Euro-NATO Joint Jet Pilot Training Program (ENJJPT) στο Sheppard AFB, Texas, έχει αναγνωριστεί για την εξαιρετική του γενναιότητα κάτω από εξαιρετικές συνθήκες με το διάσημο βραβείο 80th Flying Training Wing Aviation Well Done.

Ο Επισμηναγός Παλαμίδας έχει πετάξει μαχητικά αεροσκάφη υψηλών επιδόσεων για περισσότερες από 2500 ώρες και οι αξιοσημείωτες ικανότητές του στην αεροπορία δοκιμάστηκαν όταν προσγείωσε επιτυχώς ένα αεροσκάφος T-38 μετά από χτύπημα πουλιού, που οδήγησε σε βλάβη του κινητήρα και δομική βλάβη. Η γρήγορη σκέψη, η αποφασιστική δράση και η εξαιρετική του κρίση κατά τη διάρκεια του περιστατικού έσωσαν τις ζωές του πληρώματος και απέτρεψαν ζημιές εκατομμυρίων δολαρίων στην Πολεμική Αεροπορία των Ηνωμένων Πολιτειών.


Το πρόγραμμα ENJJPT, που βρίσκεται στην αεροπορική βάση Sheppard στο Wichita Falls του Τέξας, είναι ένα επίλεκτο ίδρυμα για την εκπαίδευση πιλότων μάχης από το ΝΑΤΟ και τα συμμαχικά κράτη. Ως το μοναδικό πολυεθνικό επανδρωμένο και διαχειριζόμενο πρόγραμμα πτητικής εκπαίδευσης στον κόσμο, το ENJJPT παράγει πιλότους μάχης τόσο για την Πολεμική Αεροπορία των Ηνωμένων Πολιτειών όσο και για τη συμμαχία του ΝΑΤΟ. Είναι γνωστό για την αυστηρή εκπαίδευσή του, την τεχνολογία αιχμής και την ενθάρρυνση της συναδελφικότητας μεταξύ των χωρών μελών του ΝΑΤΟ.

Περισσότερα:

https://limnoslive.gr/limnos/otan-i-limnos-mas-kai-oi-ellines-pilotoi-timountai-apo-tin-amerikaniki-aeroporia-sto-makrino-texas/



Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top